Lutovac i Miketić: Vlada napravljena za odabrane, fali samo “Ministarstvo smešnog hoda” 1Izvor: N1

Ministarstva u sledećoj Vladi Srbije “nacrtana” su za neke ličnosti koje su već odabrane, i nemaju veze sa tim šta Srbiji treba u ovom trenutku, kaže Đorđe Miketić iz koalicije Moramo. Poslanik i lider Demokratske stranke Zoran Lutovac kaže da je, na primedbu da jedno od ministarstava ne postoji nigde u svetu, predstavnik SNS “izguglao i rekao – evo, postoji u Senegalu”.

“Da li to znači da ste mogli da izguglate i ‘Ministarstvo smešnog hoda’ Montija Pajtona? Jedino to nedostaje od ministarstava”, rekao je Lutovac u emisiji Novi dan na N1.

Miketić smatra da vladajuća većina izgleda kao da “ne zna šta će” sa opozicijom u parlamentu.

“Čini mi se da svako od nas ima nekog ‘flastera’ i kad krenemo nešto da pričamo samo se jave ti ljudi i razvodne priču”, rekao je on.

Lutovac se osvrnuo na raspravu u skupštini rekavši da “na jednoj strani imate poslanike koji su advokati mafije, a na drugoj strani imate nas, koji smo advokati građana”.

“Ja sam postavljao pitanje grejanja i cena, a oni su postavljali pitanje ljudskih prava Zemunskog klana”, kazao je Lutovac.

Na pitanje o tome da li će prisustvo ministra Aleksandra Vulina ili ministarke Zorane Mihajlović u novoj vladi značiti okretanje ka Rusiji ili Zapadu, Đorđe Miketić kaže da ne bi to tumačio na osnovu ličnosti u vladi, a oboje je optužio da su kršili zakon.

Lutovac se slaže da pesonalna rešenja “ne predstavljaju ništa posebno” i kaže da ne treba da pričamo “da li će i u koje ministarstvo, nego da li će ići u zatvor”.

Smatra da će Vučić nastaviti politiku “švedskog stola” ako tako želi, što znači da “kad mu je potrebno, ‘izvuče’ Zoranu Mihajlović a kad mu zatreba, tu je Vulin”.

Dodaje i da nije sasvim uveren da je Vučić svestan da je vreme takve politike prošlo, odnosno da za to nema više podrške spolja.

Miketić je kazao da je tu politiku sam predsednik definisao kao “sklanjanje pod kamen”, i ocenio da su svi svesni da je tome kraj i da nas u sledećih par nedelja čeka odluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari