Ovogodišnja sportska sezona za brojne šabačke klubove i sportiste bila je veoma uspešna. Rukometaši Metaloplastike igrali su u finalu Čelendž kupa, što je najveći uspeh srpskog klupskog rukometa u poslednje dve decenije.

Nesrećna okolnost jeste ta što prva utakmica zbog poplava nije mogla da se igra u Šapcu, tako da je odigrana samo jedna utakmica u Švedskoj. Pored tog Šapčani su osvojili treće mesto u plej-ofu šampionata Srbije, i malo je nedostajalo da i tu budu za korak uspešniji, ali je igranje na tri fronta uzelo danak ovoj mladoj ekipi. Da je Šabac grad rukometa potvrđuje i povratak Medicinara u Superligu. Klub se gotovo ugasio, ali je, pre svega, izuzetnim entuzijazmom i ljubavlju prema klubu oformljen mlad tim na čelu sa ekstra igračicom Anom Radović, koja je vodila ekipu do uspeha.

Ono što je dugo godinama bila mora Šapčana, najzad je ostvaren dugo željeni povratak Mačve u Srpsku ligu. Ovaj klub bogate tradicije, osnovan 1919. godine a nazvan „Provincijski Urugvaj“, jeste simbol i ljubav Šapčana. Međutim, godinama je tavorio u Srpskoj ligi – zapad, igrajući i sa seoskim klubovima. Perjanica šabačkog sporta je Kajakaški klub „Zorka“, višestruki prvaci Srbije, sa veslačima koji su kandidati za najprestižnija takmičenja Olimpijske igre i svetska i evropska prvenstva. Posebna priča su borilački sportovi, a ukupno ima 17 klubova sa više hiljada članova.

Tekvondo klub „Letnjikovac“ prvak je države, a nekolicina takmičara je u reprezentaciji. Bokserski klubovi „Mačva“ i „Živorad Rajšić Rajša“ pravi su rasadnici talenta, njihovi članovi osvajaju medalje na državnim prvenstvima i učestvuju na internacionalnim takmičenjima. Za uspehe članova nekoliko karate klubova potrebno je mnogo više novinskog prostora. Najvažnije je što se u njima u sportskom duhu vaspitava čitava armija mladih.

Rvački klub „Vitez“ je u samom vrhu ovog drevnog sporta, a u reprezentaciji su i juniori i seniori, što garantuje budućnost rvanja. Takođe, jedan stari sport, konjički, uživa izuzetnu popularnost u Šapcu. Konjičke trke posmatra dve-tri hiljada gledalaca, a najprestižnije trke sa velikim nagradama dešavaju se na Šabačkom hipodromu. Kad bi se sveukupno merio nivo sportskih ostvarenja, Šabac bi bio među najuspešnijim gradovima. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari