Mađarska policija uhapsila dva srpska krijumčara i dve grupe migranata 1Foto: Mađarska policija (police.hu)

Mađarska policija je tokom noći uhapsila srpskog krijumčara i 27 ilegalnih migranata u okrugu Čongrad-Čanad u Mađarskoj.

Patrole Uprave granične policije u Segedinu su, u nedelju, 27. marta, u 22:20 časova, u saradnji sa češkom policijom uhapsili 16 ilegalnih migranata na granici kod Ašothaloma.

Tokom ispitivanja, članovi grupe su se izjasnili kao državljani Indije i Avganistana, ali nisu imali dokaze o svom identitetu niti dokumentaciju kojom potvrđuju da legalno borave u Mađarskoj.

Patrole Uprave granične policije u Segedinu su, tokom jučerašnjeg dana, u saradnji sa češkom policijom, na periferiji Domašeka, zaustavili automobil srpske registracije, marke fiat dukato, kojim je upravljao dvadesetogodišnji vozač.

Tokom pregleda u vozilu su zatekli 11 ilegalnih migranata, koji su se izjasnili kao državljani Sirije, ali nisu imali dokaz o svom identitet niti su posedovali dokument o legalnosti boravka u ovoj državi.

U Mađarskoj je za trgovinu ljudima zaprećena kazna zatvora od jedne do pet godina u standardnom slučaju i od pet do petnaest godina u kvalifikovanom slučaju. Organizator ili izvršilac krivičnog dela može biti osuđen na kaznu zatvora od deset do dvadeset godina.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari