Maja Popović u Topoli i Mladenovcu: Država će otkloniti štetu od poplava 1

Ministarka pravde Maja Popović obišla je danas poplavljena područja u opštinama Mladenovac i Topola i poručila da će država preduzeti sve potrebne mere da bi se otklonila nastala šteta i omogućio normalan život stanovnika ugroženih naselja.

Popović je rekla da je Vlada obezbedila sredstva da se sanira svaki oštećeni stambeni objekat i pozvala je vlasnike da štetu prijave lokalnim samoupravama, a pohvalila je napore koje su službe za vanredne situacije preduzele u nastojanju da razmere štete ne budu veće, navodi se u saopštenju.

Predsednik Opštine Mladenovac Vladan Glišić rekao je da je u toj opštini oštećeno 30 stambenih objekata, više lokalnih puteva i značajne površine pod usevima u slivu reke Lug i dodao da su obrazovane opštinske komisije koje su obišle mesne zajednice zahvaćene poplavom.

U razgovoru sa predstavnicima Opštine Topola, Popović je istakala da je efikasna saradnja države i lokalnih samouprava od presudnog značaja u sanaciji nastale štete i istakla da su obezbeđena potrebna budžetska sredstva za sanaciju stambenih objekata na područjima na kojima je proglašeno stanje elementarne nepogode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari