Majdanpečki ugostitelji izgleda odustali od organizovanja dočeka Nove godine 1Foto: J. B. K.

Organizovanog dočeka na otvorenom nema jer to, inače, i nije tradicija, a nema ni nekog izbora kada su ugostiteljski objekti u pitanju. U Majdanpeku, bar prema trenutno dostupnim informacijama, doček Nove godine biće organizovan u kafe baru jedinog gradskog hotela, dok drugi ugostitelji nisu oglasili svoje ponude za zabavu u najradosnijoj noći u godini.

Iako je do isteka ove godine ostalo još desetak dana, reklama i ponuda za novogodišnje zabave u kafanama, kafićima, restoranima, hotelima skoro pa da nema.

Jedini hotel u Majdanpeku „Golden Inn“, čija je velika sala obično bila dupke puna u novogodišnjoj noći, pa i reprizi 1. januara, kako Danas saznaje, odlučio se za skromniju varijantu.

Majdanpečanima je na raspolaganju kafe bar u prizemlju i to za maksimalno 50 osoba i svaka od njih moraće da ima zeleni sertifikat.

U drugom, znatno poznatijem hotelu „Lepenskom Viru“ u Donjem Milanovcu, organizovanog dočeka nema.

– Naši gosti su poslednjih godina u vreme novogodišnjih praznika bili turisti iz Rumunije, koji su koristili praznične aranžmane. Situacija sa pandemijom odrazila se i na hotelijere i ugostitelje – rekli su nam u „Lepenskom Viru“ objašnjavajući razloge što ove godine nisu potencijalnim gostima ponudili novogodišnji aranžman, ni svečanu novogodišnju večeru.

I, donjomilanovačke kafane i restorani, koji sad mahom rade do 20 časova, u novogodišnjoj noći biće zatvoreni.

– Čitave godine služim druge, valjda, te jedne večeri i noći u godini sebi mogu da priuštim da odem negde, gde će neko služiti mene – kazao nam je vlasnik restorana „Lepenska ribica“ u Donjem Milanovcu Ljubiša Jovanović.

Jesu li kovid sertifikati i druge propisane mere za suzbijanje kovida bile presudne ili su razlozi bili druge prirode, tek će Donjomilanovčani biti „uskraćeni“ za doček u kafanama.

Naravno, ako se ugostitelji, kojim slučajem, u narednih nekoliko dana, ne predomisle.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari