Majdanpek: Javna rasprava o opštinskom budžetu za narednu godinu 9. decembra, budžet planiran na blizu 1,75 milijardi dinara 1Foto: J. B. K.

Opština Majdanpek pozvala je sve zainteresovane građane, pravna i fizička lica kao i stručnu javnost da davanjem svojih predloga i sugestija aktivno učestvuju u petak, 9. decembra u javnoj raspravi o nacrtu dve odluke: odluke o budžetu opštine Majdanpek za 2023. godinu, kao i izmenama i dopunama odluke o lokalnim komunalnim taksama.

Prema nacrtu odluke o budžetu opštine Majdanpek, koja je dostupna na zvaničnoj internet stranici lokalne samouprave, za narednu godinu planirani su ukupni prihodi i primanja od prodaje nefinansijske imovine u iznosu 1.743.220.687 dinara, dok su ukupni rashodi 1.915.400.687 dinara.

Budžetski deficit, kako se navodi u nacrtu odluke o budžetu, biće pokriven iz neraspoređenog viška prihoda iz prethodne godine u iznosu od 172.180.000,00 dinara.

Osim o budžetu za narednu godinu, na javnoj raspravi su i izmene i dopune odluke o lokalnim komunalnim taksama.

Javna rasprava biće održana u petak, 9. decembra u velikoj sali Skupštine opštine Majdanpek, a početak je zakazan za 9 časova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari