Majdanpek: Odobrena sredstva za finansiranje programa 12 sportskih klubova i udruženja 1Foto: J.B.K.

Na osnovu Pravilnika o odobravanju programa i predloga Komisije za odobravanje i finansiranje programa kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana Privremeni organ opštine Majdanpek odobrio je programe 12 sportskih klubova i udruženja. Visina odobrenih sredstava kreće se od 50.000 do 2,35 miliona dinara.

Ovogodišnjim opštinskim budžetom za finansiranje posebnih programa iz oblasti sporta opredeljeno je pet miliona dinara. Ove dotacije namenjene su sportskim omladinskim organizacijama za predškolski, školski i rekreativni sport.

Programi kojima se konkuriše za opštinska sredstva treba da stvore mogućnosti za afirmaciju većeg uključivanja građana u sportske aktivnosti, kao i da stvore uslove za unapređenje sportske rekreacije, odnosno bavljenja građana sportom, posebno dece, omladine, žena i osoba sa invaliditetom i uključivanje dece predškolskog i školskog uzrasta.

Na osnovu Pravilnika o odobravanju sredstava i finansiranju programa kojima se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta na području Opštine Majdanpek, kao i predloga nadležne opštinske Komisije, privremeni organ opštine Majdanpek odobrio je finansiranje 12 programa.

Najviše sredstava odobreno je Savezu za školski sport opšine Majdanpek koji će sa 2,35 miliona dinara realizovati program „Fizičko vaspitanje dece predškolskog uzrasta i školski sport“, dok je majdanpečkom Boks klubu „Miners“ odobreno 1,28 miliona dinara za program „Boksom protiv zavisnosti – Udri da ne zavisiš“.

Za opremanje pionirske selekcije kluba Fudbalski klub Rudna Glava dobiće 125.000 dinara, a za organizaciju tradicionalnog fudbalskog turnira u Rudnoj Glavi „Petrovdan 2022“ 80.000 dinara, dok je za program „Fudbalom protiv zavisnoti“ OFS Majdanpek odobreno 200.000 dinara.

Odlukom Privremenog organa opštine Majdanpek Planinarski klub „Starica“ će za obezbeđivanje uslova i organizovanje sportskih kampova za sportski razvoj talentovanih sportista i unapređenje kvaliteta stručnog rada sa njima dobiće 437.000 dinara, a AJK „Đerdap“ Donji Milanovac je za pripremu i organizaciju takmičenja u jedrenju na vodi u Donjem Milanovcu, KUP Majdanpeka u jedrenju i Nacionalno prvenstvo u jedrenju KUP Đerdapa dobio 300.000 dinara.

Odobrena su i sredstva za dva odbojkaška kluba u majdanpečkoj opštini. „Dunavska odbojkaška liga“ donjomilanovačkog OK „Poreč“ biće finansirana sa 321.620 dinara, a program „Mosić“ OK „Majdanpek FBC“ sa 139.000 dinara.

Isti iznos odobren je i Klubu malog fudbala „Miners“ Majdanpek za program „Majdanpek Zlatni grad 2022“, dok će „Zdrav način života GYM 030“ program Sportskog udruženja GYM „030“ biti finansiran sa 50.000 dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari