Za programe i projekte majdanpečkih udruženja šest miliona dinara 1Foto: J. B. K.

Sa šest miliona budžetskih sredstava lokalna samouprava će podržati projekte i programe 32 udruženja majdanpečke opštine u 2022. godini. Odobreni iznosi na konačnoj rang listi kreću se od 30 do 400 hiljada dinara.

Komisija za vrednovanje i praćenje realizacije programa udruženja utvrdila je konačnu listu za dodelu sredstava za realizaciju programa i projekata udruženja koji su od javnog interesa za opštinu Majdanpek u ovoj godini.

Na listi su tri projekta i 29 programa koje će tokom 2022. godine realizovati udruženja iz majdanpečke opštine.

Najveće iznose, po 400.000 dinara dobili su LU „Srna“ Majdanpek za projekat i Kulturno umetnička društva „Deli Jovan“ iz Crnajke, „Velimir Mrkićević“ Majdanpek, „Lepenski Vir“ Donji Milanovac, „Leskovo“ iz Leskova i „Rudna Glava“ iz Rudne Glave.

KUD-u „Leskovo“ je odobreno 260.000, Kud-u „Amater“ iz Topolnice 250.000 dinara i KUD-u „Boljetin“ 100.000 dinara.

UG „Pekus“ Majdanpek odobreno je 339.000 dinara za realizaciju projekta, a UG „Biseri Dunava“ je takođe za projekat dobilo 200.000 dinara, koliko je odobreno i UG „Udruženje privrednih ribara Donjeg Podunavlja“ Donji Milanovac.

Budžetska sredstva za svoje programe dobiće i udruženja penzionera – Gradska iz Donjeg Milanovca i Majdanpeka, Mesno udruženje penzionera Donji Milanovac , udruženje penzionera opštine Majdanpek i Udruženje penzionera „Bakar“ Majdanpek.

Opštinskim sredstvima finansiraće se i programi Udruženja žena „Vredne Vlajne“ iz Rudne Glave, udruženja žena sa invaliditetom „Vikotiria“ Majdanpek, Udruženja za Majdanpek, Udruženja dijabetičara „Plavi krug“, kao i etno udruženja „Jagnjilo“ iz Jasikova“ i „Homoljsko vreteno“ iz Leskova.

Na konačnoj listi su i Organizacija rezervnih vojnih starešina Opštine Majdnapek, KSR „Štuk“ Donji Milanovac, Savez invalida rada Srbije . Opštinska organizacija Majdanpek, Društvo za negovanje slobodarskih tradicija Srbije Majdnapek, „Srpski ratni veterani“ Majdanpek, Udruženje pčelara „Deli Jovan“ Crnajka, Društvo pčelara „Poreč“ Donji Milanovac i LU „Đerdap“ Donji Milanovac.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari