Majdanpek: Rani javni uvid Prostornog plana brzih saobraćajnica do 12. aprila 1Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Kao nosilac izrade ovog prostornog plana, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture organizuje rani javni uvid u cilju upoznavanja javnosti sa opštim ciljevima i svrhom izrade plana, mogućim rešenjima za razvoj prostorne celine, kao i efektima planiranja.

Koridor planiranih brzih saobraćajnica na pravcu od Golupca do Brze Palanke počinje od planirane veze (kružne raskrsnice) sa državnim putem prvog B reda Požarevac-Golubac i predstavlja njegov nastavak, pruža se ka istoku duž postojećeg državnog puta prvog B reda broj 34 kroz Đerdapsku klisuru sve do Donjeg Milanovca, gde izlazi iz klisure i preko Mosne i Miroča se pruža do Brze Palanke i veze sa pravcem Кladovo Negotin.

Pravac Кladovo-Negotin se pruža od severa ka jugu duž postojećeg državnog puta prvog B reda broj 35 i završava se na obilaznici Negotina i vezi sa planiranim državnim putem prvog B reda Paraćin-Zaječar-Negotin, navodi se u Prostornom planu.

Ukupna površina preliminarnog obuhvata Prostornog plana je 1107,75 kvadratnih kilometara na teritoriji četiri opštine, a dužina deonica planiranog puta je 143,54 kilometra.

Pravna i fizička lica mogu dostaviti primedbe i sugestije u pisanoj formi Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture – Sektoru za prostorno planiranje i urbanizam, i jedinicama lokalne samouprave, u toku trajanja ranog javnog uvida, zaključno sa 12. aprilom ove godine.

Primedbe i sugestije pravnih i fizičkih lica koje evidentira nosilac izrade Prostornog plana mogu uticati na planska rešenja, navodi se u obaveštenju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.