Poljski radovifoto BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ

Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Negotin, u saradnji sa lokalnim samoupravama Borskog okruga do kraja marta dežuraće u Negotinu, Boru, Majdanpeku i Kladovu u okviru pomoći prilikom preregistracije gazdinstava preko portal eAgrar.

Osim što će svakodnevno do 31. marta dežurati u prostorijama Poljoprivredno savetodavne i stručne službe u Negotinu od 8 do 16 časova, savetodavci negotinske PSSS pomagaće i vlasnicima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u opštinama Majdanpek, Kladovo i gradu Boru prilikom preregistracije gazdinstava preko portala eAgrar.

Prema rasporedu, u Boru su u sredu, 22. marta, u Kladovu su četvrtak, a u petak 24. marta u Majdanpeku i Donjem Milanovcu.

Iz PSSS Negotin podsećaju da je za preregistraciju poljoprivrednog gazdinstva na eAgrar potrebno da poljoprivrednici ponesu telefon kojim su se prijavili na e-upravu, ili ličnu kartu ukoliko je prijava urađena preko lične karte i papir koji su dobili prilikom registracije.

Takođe, potreban im je izvod iz registra biljne strukture, gde se vidi na kojoj parceli šta su imali posejano ili zasađeno i da pre dolaska, obavezno kod veterinara provere stanje svog stočnog fonda, jer to služba neće moći promeni.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari