Majdanpek: U padu je broj vakcinisanih građana zbog porasta broja inficiranih koronom 1Foto: J. B. K.

U majdanpečkoj opštini je do sada vakcinisano 47,5 odsto punoletnih stanovnika. Poslednjih nedelja vakcinacija stagnira zbog povećanog broja obolelih od kovida. Ko želi da se vakciniše „sinofarmom“ to može da uradi svakog radnog dana, dok „fajzer“ i „Sputnjik V“ moraju da se zakažu.

Dosad je u Majdanpeku dato 16.898 doza vakcina, a prema podacima zaječarskog Zavoda za javno zdravlje „Timok“, od 13.525 punoletnih stanovnika, kompletno je vakcinisano 47,5 procenata.

-Poslednjih nedelja vakcinacija stagnira jer je bio u porastu broj obolelih, a time i osoba koje su zbog kontakta sa zaraženima bili u izolaciji – objašnjava koordinatorka za vakcinaciju Doma zdravlja Majdanpek Beti Janković.

Tokom poslednjeg, petog talasa epidemije kovida, inficirane su 832 osobe, dok je osam pacijenata preminulo. S obzirom na to da je broj kovid bolesnika u padu, da je procentualno manje inficiranih, zdravstveni radnici apeluju da se što više ljudi vakciniše.

Što se tiče vakcinacije protiv sezonskog gripa, u februaru nije data nijedna vakcina. Protiv sezonskog gripa vakcinisalo se 717 osoba i prednjačili su stariji od 65 godina.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari