Majdanpek: U petak, 5. avgusta ističe rok za prijavu kandidata za popisivače, u majdanpečkoj opštini na Popisu 2022 biće angažovano 49 lica 1Majdanpek, centar grada

Stanovnici majdanpečke opštine zainteresovani da rade kao popisivači na predstojećem Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova imaju još malo vremena da se prijave, jer u petak, 5. avgusta ističe rok za podnošenje elektronskih prijava Republičkom zavodu za statistiku. Na predstojećem Popisu biće angažovano sedam instruktora i 49 popisivača.

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Republici Srbiji sprovodi se u periodu od 1. do 31. oktobra 2022. godine, u skladu sa Zakonom o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine.

Za područje čitave Srbije biće angažovano 15 hiljada popisivača, a Popis 2022 na teritoriji opštine Majdanpek sprovodiće sedam instruktora koji su već prošli odgovarajuću obuku i 49 popisivača.

Pravo da rade na popisu imaju svi punoletni građani Srbije, uključujući i studente, starosne penzionere, nezaposlena i zaposlena lica, a javni poziv za prijavljivanje kandidata za popisivače ističe u petak, 5. avgusta, do kada treba podneti elektronsku prijavu.

Konačna lista popisivača biće objavljena 10.avgusta na sajtu Republičkog zavoda za statistiku.

Prema inofrmacijama koje je objavio Republički zavod za statistiku, popisivači će ostvariti prosečnu zaradu od oko 60.000 dinara neto, a visina zarade zavisiće, kako je RZS naveo, od dodeljene teritorije za rad, uz nadoknadu troškova neophodnih za obavljanje posla, kao i pratećih poreza, doprinosa i zdravstvenog osiguranja tokom perioda angažovanja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari