Majdanpek: U sve četiri lokalne samouprave Borskog okruga početak grejne sezone odložen na 31. oktobar 1Gradska toplana Majdanpek /Foto: J. B. K.

Radijatori korisnika daljinskog grejanja u Majdanpeku, Boru, Negotinu i Kladovu su u subotu, 15. oktobra bili hladni, jer ni u jednoj od četiri lokalne samouprave Borskog okruga grejna sezona nije počela.Početak grejne sezone je odložen najkasnije do 31.oktobra, a nadležni će svakodnevno pratiti vremenske prilike i ukoliko se temperatura spusti ispod određenih parametara toplane će krenuti sa grejanjem.

Kao i u ostalim gradovima u Srbiji, početak grejne sezone je i u Majdanpeku odložen najkasnije do 31. oktobra, potvrdio je za Danas Đorđe Roškić, direktor JP za proizvodnju i distribciju toplotne energije “Majdanpek” u čijem je sastavu i gradska toplana koja zagreva 80 odsto stambenog i poslovnog prostora u Majdanpeku.

-Svakodnevno će se pratiti vremenske prilike i temperature i u skladu sa tim i reagovati – rekao nam je Roškić.
Opštinsko veće Kldovo je prihvatilo je predlog direktora JP „Jedinstvo“ Кladovo s kojim se saglasio Nadzorni odbor ovog preduzeća i donelo odluku o odlaganju početka grejne sezone.

Prema odluci, objavljen aje inače na sajtu Opštine Kladovo, početak grejne sezone odlaže se najkasnije do 31. oktobra, a zbog povoljnih vremenskih uslova i temperatura koje su iznad prosečnih za oktobar.

Istom odluko nalaže se Štabu za vanredne situacije opštine Кladovo da svakodnevno prati vremenske prilike i u skladu sa tim obaveštava JP „Jedinstvo“ Кladovo i Opštinsko veće Кladovo kada bi grejna sezona trebalo da krene.

Ukoliko se u navedenom periodu temperatura spusti ispod parametara određenih Odlukom o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom Štab za vanredne situacije opštine Кladovo će o tome obavestiti JP „Jedinstvo“ Кladovo da odmah počne sa grejanjem, navodi se u odluci.

I Opštinsko veće Negotin je kao i kladovsko, 14. oktobra usvojilo Odluku o odlaganju početka grejne sezone na teritoriji opštine Negotin najkasnije do 31.oktobra ove godine, kako kažu, u skladu sa vremenskim prilikama i opštom situacijom u svetu i u našoj zemlji sa energentima.

Štab za vanredne situacije opštine Negotin zadužen je da svakodnevno prati vremenske prilike i u skladu sa tim obaveštava JКP „Badnjevo“ Negotin kada bi grejna sezona trebala da počne, a ako se do kraja ovog meseca temperatura spusti ispod parametara određenih Odlukom o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom Štab za vanredne situacije opštine Negotin će o tome obavestiti JКP „Badnjevo“ Negotin da odmah otpočne sa grejanjem.

Štab za vanredne situacije grada Bora saopštio je da se u skladu sa vremenskim uslovima i procenama Hidrometeorološkog zavoda da će narednih dana temperature biti iznad prosečnih, kao i opštom situacijom u svetu i u našoj zemlji sa energentima, odlaže početak grejne sezone na teritoriji grada Bora, najkasnije do 31. oktobra.

Kao i u drugim lokalnim samoupravama gradski Štab za vanredne situacije zadužen je da svakodnevno prati vremenski prilike i u skladu sa njima obaveštava JKP “Toplana” Bor kada bi grejna sezona trebalo da krene.

Grejanje će startovati ukoliko se u navedenom periodu temperatura spusti ispod parametara određenih Odlukom o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom, navodi se u saopštenju.

Prvi dan vikenda u Majdnapeku, Kladovu, Negotinu i Boru bio je sunčan sa temperaturom iznad 12 stepeni.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari