Majdanpek: Za programe udruženja 3,1 miliona dinara 1Majdanpek Foto: J. B. K.

Na ovogodišnji konkurs lokalne samouprave za dodelu sredstava za projekte i programe udruženja iz majdanpečke opštine koji su od javnog interesa pristigle su 24 prijave.

Za opštinska sredstva konkurisala su kulturno umetnička društva, penzionerska udruženja, udruženja žena, pčelara, lovačko udruženje, organizacija invalida rada, rezervnih vojnih starešina i drugi. Svi su konkurisali sa programima, ove godine projekata nije bilo, a traženi iznosi kretali su se od 55 pa do 500 hiljada dinara.

Komisija za vrednovanje i praćenje realizacije programa udruženja odbacila je tri prijave.  Programe „Asocijacija Lazarus“ i Udruženje „Agrar Poreč“ iz Donjeg Milanovca komisija je ocenila kao programe sa komercijalnim efektima, a prema uslovima javnog konkursa za dodelu sredstava u 2021.godini precizirano je da se sredstvima iz opštinskog budžeta neće pokrivati programi sa komercijalnim efektima. Prijava „Udruženja za Majdanpek“ nije razmatrana jer ovo udruženje nije izvršilo svoje dosadašnje obaveze prema opštini.

-Uzimajući u obzir nestabilnu epidemiološku situaciju u opštini Majdanpek usled bolesti kovid 19, kao i trenutne nepoznanine u vezi sa predviđanjem daljeg razvoja epidemiološke situacije u Srbiji do kraja 2021. godine, Komisija je zauzela stav da su troškovi i aktivnosti navedene u prijavnim obrascima udruženja koji su se odnosili na organizaciju manifestacija i različitih događaja sa učesnicima, gostovanja, lokalni transport i slično neopravdani jer je i realizacija ovih aktivnosti do kraja 2021. godine upitna – navodi se pored ostalog u obrazloženju komisije za vrednovanje i praćenje realizacije programa udruženja.

Najviše sredstava, po 400 hiljada dinara, odobreno je KUD „Leskovo“ iz Leskova i KUD „Velimir Markićević“ Majdanpek, nešto manje 365 hiljada dinara dobilo je KUD „Rudna Glava“ iz Rudne Glave, a programi majdanpečkih UG „Pekus“ i Lovačkog udruženja „Srna“ zavredili su po 350 hiljada dinara. Najmanje sredstava, po 20 hiljada dinara odobreno je za programe Udruženja žena sa invaliditetom „Viktoria“ iz Majdanpeka i Udruženja žena „Vredne Vlajne“ iz Rudne Glave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari