Major policije o potrazi za nestalom devojčicom iz Bora: Preispituju se sve činjenice i okolnosti 1Foto: Printscreen/Hit tvit

Major policije Bojana Otović Pjanović gostovala je u emisiji Hit Tvit na TV Pink i tom prilikom govorila o nestanku devojčice, te otkrila kako teče potraga za devojčicom koja je nestala u Boru u utorak u 13.45 sati.

Otović Pjanović je rekla u kom pravcu se dalje ide sa potragom za nestalom devojčicom.

„Prvo što bih rekla je da su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova od samog početka prijavili događaj koji se desio, preduzeli sve neophodne mere i radnje na pronalasku devojčice, da bismo potvrdili relevantnost same prijave, pre nego što bi se i aktivirao dobro poznati sistem za hitnu intervenciju“ rekla je Otović Pjanović.

Ona se oscrnula i na komentare i novinske natpise koji su komentarisali blizinu graničnog prelaza, te potencijalnu opciju da je devojčica mogla preći granicu sa Bugarskom, koja je udalje sat vremena od mesta nestanka.

„Aktiviranje ovog sistema ne znači da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova ne preduzimaju druge obavezne mere i radnje koje se preduzimaju. Ispitivanje verodostojnosti prijave o nestanku deteta podrazumeva niz mera koje se preduzimaju da vidimo da li je apsolutno neophodno aktivirati sistem pronalaska koji je 23. oktobra prošle godine stavljen u upotrebu“, rekla je ona.

Kako je istakla, to sve znači da su nalozi za pojačanu graničnu kontrolu prelaska granica u svim pravcima istog trenutka dati, a nakon ispitivanja verodostojnosti i stavljanja na snagu navedene platforme su preduzeti i preduzimaju se i druge mere.

„Kada kažem preduzimanje svih neophodnih mera, mi u ovom trenutku preispitujemo svaku činjenicu kao da ima osnovana sumnja, a ne osnov sumnje na najmanji nivo podozrenja da je neko sumnjiv za neko krivično delo. Radila se i kontrola kanala koji odvodi vodu iz Borskog jezera u fabriku ‘Ziđin’, zato što se u samom krugu porodične kuće nalazi upravo ta jedna šahta, da bismo izbacili sumnju da uopšte eventualno i najmanji nivo podozrenja da se možda telo tu nalazi“, rekla je ona.

Ona je istakla da je „ponosna na Upravu kriminalističke policije i na Ministarstvo unutrašnjih poslova“, te na spremnost profesionalaca da budu prisutni na terenu, da se ne štede, a potom i istakla da su njene kolege iz Uprave kriminalističke policije i policijske uprave u Boru i sada na poslu.

„Meni je žao što sam morala danas da ih napustim i da dođem ovde. Oni i dalje rade, od načelnika Uprave kriminalističke policije koji je bukvalno u svakom trenutku na telefonskoj vezi, do načelnika službe za suzbijanje kriminala, Nemanje Đurana koji nosi najveći teret svega ovog u smislu organizacije, koordinacije i izveštavanja, što je negde kod nas pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova veoma bitno, a da ne pominjem ministra koji je i svojim neposrednim prisustvom sa načelnikom Đuranom i načelnikom Policijske uprave Bor, načelnicima OKP-a i celokupnim timovima profesionalaca koji su došli sa teritorije cele Srbije, bio na neposrednom postupanju i lično, kao čovek i profesionalno, izvršio neposredan uvid i učestvovao i u pretrazi terena sa svima nama, nesebično da bismo dobili ili eliminisali onaj najmanji osnov podozrenja da nam se nešto ne bi desilo ili propustili“, rekla je ona.

Major policije je dodala i da kvadovi i dalje obilaze teren, a helikopteri nadleću teren.

„Radi se preispitivanje svih činjenica i okolnosti i moramo odraditi rekonstrukciju događaja da bismo bili sigurni kako je moglo doći da dete sa određene površine prostora napusti krug prostora i tako dalje“, rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari