"Majstori rade na veresiju, a građa za krov uzeta na kredit": Počela obnova kuće pevača Tome Zdravkovića u Pečenjevcu kod Leskovca 1Foto: M. Ivanović

Članovi Udruženja „Pečenjevce centar sveta“, koje su formirali vlasnici restorana u ovom mestu nadomak Leskovca, počeli su, kako su i najavili, radove na obnovi kuće u kojoj je pevač Toma Zdravković proveo detinjstvo.

Kako javlja JuGmedia, meštani Pečenjevca „uglavnom su nezainteresovani, pa majstori rade na veresiju, a građa za propali krov je uzeta na kredit“.

„Prvi novac koji je stigao je od donatora koji ne želi da mu se pominje ime, dao je 1.000 evra. Tomin prijatelj i Pečenjevčanin Miodrag Rakić 12.000 dinara, a gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović 51.300 dinara. Tim novcem platićemo majstore“, priča Staniša Cvetanović, jedan od vlasnika restorana.

"Majstori rade na veresiju, a građa za krov uzeta na kredit": Počela obnova kuće pevača Tome Zdravkovića u Pečenjevcu kod Leskovca 2
Foto: M. Ivanović

Iz ovog udruženja pozivaju „sve pevače, kolege Tome Zdravkovića, koji su ga znali i one koji su na njegovim pesmama zaradili novac“, da se uključe u akciju.

„Toma je to zaslužio. A, mi smo garant da ni jedan dinar neće biiti potrošen nenamenski. Kada obnovimo kuću, uredimo dvorište i posadimo cveće, plan je da se turistima pokaže kuća odakle je Toma otišao u svet, vraćajući se uvek svom rodnom Pečenjevcu“, istakao je Cvetanović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari