Meštani leskovačkog sela prikupljaju novac za sanaciju kuće pevača Tome Zdravkovića 1Foto: Milica Ivanović

Meštani sela Pečenjevce, kod Leskovca, žele da osnuju udruženje za očuvanje lika i dela pevača Tome Zdravkovića, kako bi mogli da prikupe novac za sanaciju njegove kuće koja se nalazi u Pečenjevcu, pre svega krova i nadstrešnice, kako ne bi više propadala, piše u objavi na Fejsbuk stranici restorana u Pečenjevcu a prenosi JuGmedia.

Kuća Tome Zdravkovića u Pečenjevcu, u kojoj je proveo detinjstvo, „urušava se i u jadnom je stanju“, navodi se u pomenutoj objavi na Fejsbuku.

„Kako niko od rodbine, sem supruge Goce i ljudi koji štite brend ‘Toma’, nije zainteresovan, ni najmanje, da bar upristoji njegovu kuću, mi, meštani sela Pečenjevce, smo odlučili da pokrenemo stvar sa mrtve tačke i osnujemo udruženje za očuvanje lika i dela Tome Zdravkovića. Svako ko je voljan može da pomogne onoliko koliko je u mogućnosti, a o svemu ćete biti detaljnije obavešteni kada nam stigne rešenje i namenski žiro-račun“, navodi se u objavi na Fejsbuku.

„Da je ovo neka druga zemlja, a ne Srbija“, poručuju meštani Pečenjevca, „Toma, legenda bivše Jugoslavije, bi imao spomenik u prestonici i Aleksincu, gde se rodio, i svuda po Srbiji“.

„Nažalost, događa se baš ono čega smo se najviše pribojavali. Jer, da ovo nije Srbija već neka zemlja koja poštuje svoje velikane, njegova kuća davno bi bila popravljena i postala bi mali muzej. A, Toma Zdravković se Pečenjevca nikad nije stideo, naprotiv. Ili da sve prepustimo slučaju, da se apelima sakupljaju dinari za popravku krova kuće u kojoj je živeo? Što da ne, pa i Toma je delio siromasima. Tuga“, piše u Fejsbuk objavi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na čosebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari