Mala matura će biti lakša od probne

Sindikati smatraju da uslove upisa u srednje škole treba promeniti, Ministarstvo prosvete poručuje da nije realno očekivati ukidanje završnog ispita

Ostavite komentar


  1. ukinuti malu maturu. jesu deca pod stresom, ali pod stresom su i roditelji koji citava (bedne) plate bacaju na privatne casove!

    1. Treba ove godine preskociti malu maturu,deca su izgubila godinu ipo dana,i sta ce biti sa decom koja ce u momentu ispita imati koronu ili moraju biti u izolaciji.

  2. Naravno da treba ukinuti. Besmisleno je i bilo ovo uvoditi deci od 14-15 godina. Ali naravno, tu su neki drugi interesi u ministarstvu. Zato na sledecim izborima dva puta razmislite za koga glasate.

    1. Ma ljudi deca nisu nista naucila ivo je igra a ne skola… Sta je vama? Sto nauce, nauce na privatnim casovima za koje vise nemamo para. Ne komplikujte im i onako tesku budućnost

  3. Pustite decu da upišu jednu od 3-4 željenih škola!!! Prestanite da ih frustrirate!

    1. Mislim da bi trebalo da se ukine prijemni ispit ove godine. Deca uopste nemaju pripreme još ova deca koja baš nemaju,kako će za privatne časove? Ko će to da im plaća? Ova godina je uzas kako nama tako i deci. Bili bi i roditelji i deca srećni da se ukine ove godine prijemni.

  4. Ukinuti maturu neka deca upisu sta hoce, i onako posle srednje ili fakulteta radice sve samo ne za sta su se skolovali

  5. Ukinuti maturu,ja sam roditelj osmaka,pripreme nemaju nikakve,niti ce imati.Ovo je užas i bezobrazluk.

  6. Kakva crna mala matura,oni nista zivo ne znaju.Ko ce njima da objasni online mat,hem,fiziku..Iskreno,deca nista nisu ni ucila(bilo je strebera u malom broju).Domaci zadaci su prepisivani medjusobno to svi znaju.Preskociti ove godine malu maturu,neka deca upisu ono sto zele.Odakle roditeljima toliko novca za pripreme ,kad su vecina i nezaposlena?!

  7. Roditelj sam osmaka,apsolutno podržavam ideju da se ove godine odustane od mature za upis u srednju školu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.