Muke malih maturanata: Gde pronaći koliko je poena bilo potrebno za upis u srednje škole?

Ostavite komentar


  1. Citateljka je napisala da dete planira da upise u skolu u Beogradu. Onda neka planira preseljenje deteta u Beograd. Ne mora biti blizu skole. I deca koja su iz Beograda putuju u druge krajeve grada kada upisu srednju skolu. Nisam sigurna da razumem sta joj je tacno problem. Sto se tice drugih gradova od maja do septembra imaju vremena da se organizuju za stanovanje, takodje. Ja sam 2004. upisivala srednju i takodje smo informatore kupovali negde oko maja.

  2. Ти тзв. „Информатори“ направе већу збрку него што помажу.
    То што је било прошле године није од неке користи како ће бити ове.
    Важно је да приликом уноса у листу жеља крену од најжељеније школе и занимања и да попуне целу листу, јер се не може десити да је дете имало бодова за прву а распоређено у 15. наведеној жељи.
    Посебно треба да воде рачуна они који остваре 70-80 бодова да не прецене могућности, али и они са преко 90 да не наведу само пар жеља.
    Мени је један ученик са 98 бодова остао пре 7-8 година нераспоређен јер је навео само 3 жеље, а десило се тада да је за све три било потребно 98,5 и више бодова.
    Места има за све, без бриге!
    Нека размишљају о томе шта ће по завршетку СШ.

  3. Statistika bi pokazala vrednosti koje su važile samo za prethodne godine, zato i ne treba da je dostupna, pošto se broj bodova ne može unapred znati za ovu godinu, jer bi onda neko mogao pomisliti da je samo određeni broj bodova uslov koji treba ispuniti za upis, a u stvarnosti je fiksiran samo broj slobodnih mesta, i potreban broj bodova zavisi od broja zainteresovanih za profil i njihov uspeh na maturskom ispitu. Ako bi se za 30 mesta na profilu prijavilo 50 dece, onda je „potreban“ broj bodova veći ili jednak od broja koji je ostvario trideseti rangirani. Zlo je što se apsolutno ništa ne može ni naslutiti, jer sistem dopušta prijavljivanje na teritoriji cele države. Koliko treba bodova? Što više.

Ostavite komentar


Društvo

"Nema igranja, od ovog bukvalno zavisi naša budućnost": Šta znači izjava Miloša Vučevića da se mora povesti računa o udžbenicima iz nekoliko predmeta? 10

„Nema igranja, od ovog bukvalno zavisi naša budućnost“: Šta znači izjava Miloša Vučevića da se mora povesti računa o udžbenicima iz nekoliko predmeta?

„U cilju očuvanja identitetske socijalizacije, smatram da se mora povesti računa o udžbenicima od prvog razreda osnovne škole do četvrtog razreda srednje škole, iz oblasti srpskog jezika, istorije i geografije, a na mlađem uzrastu iz poznavanja prirode i društva“, poručio je premijer Miloš Vučević, prilikom predstavljanja svog ekspozea u Skupštini Srbije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.