Mali: Važno je da nije plagijat

Ostavite komentar


  1. Covece, javno si osudjen jer nisi moralan. Nisi covek koji ima dostojanstvo i prihvatljive eticke principe. Takav sljam kao ti ne moze ni da drzi drzavnu kasu, ni da poducava mlade generacije. Ustvari izgleda da moze kada te sljam isti kao sto si ti drzi tu gde jesi.

  2. Sram te bilo, da te bude.
    FON je rekao da si lopov.
    Ne znam da li ti je tata bio fašista, ali ti si kradljivac intelektualne svojine.
    Definitivno.

    1. A šta je onda Dana Popović? Tri puta razne komisije kažu da rad nije plagijat, a vi sad kažete da jeste. Kako? Rekao Raša Karapandža komei ni po kom osnovu ne treba da se prizna doktorat. Sve sami doktori za istinu u ovoj Srbiji!

      1. Postovani Skorpione, sporni doktorat je dostupan na internetu, kao i doktorat iz kog je popriličan deo (znatno veći od 7%) prepisan, tacnije preveden sa engleskog na srpski. Prepisani/prevedeni su čak i neku zaključci. Ako mi ne verujete, uverite se sami, slobodno. Članovi svih komisija koje pominjete su ocigledno imali zadatak da prepisivanje bude svedeno na 7% i time je narušen ugled BU. Što se tiče, kako vi nazivate „priznavanja“ doktorata Raše Karapandže, mišljenja sam da niste, tačnije niko u Srbiji nije u poziciji da komentarišete pravila koja važe na univerzitetima u inostranstvu.

  3. E moj Siniša pa ti i ne shvataš šta se desilo danas na FON-u, desila se velika stvar, ogromna većina je glasala za najstrožu osudu onoga što si uradio. Ovo je prvi korak, sada sledi egzekucija na Univerzitetu. Doktorat ti se poništava, to je sada već sigurno.

    Svaka čast kolegama sa FON-a, svaka čast na odbrani časti srpskih univerziteta. Možda su mogli da izglasaju i dodatnu odluku o plagijatu ali imajući u vidu sve opstrukcije i ovo je sasvim dovoljno.

    Dovoljno za početak kraja.

    1. Tužno je da ne shvataš da je FON praktično abolirao Malija za plagijat i da će on moći da nosi titulu doktora nauka. Sramno je šta je urađeno. FON ovakvom odlukom gubi potpuno svoj integritet i ne postoji način da iko ikada više ceni i poštuje ogromnu većinu poštenih naučnika koji steknu titule na FON-u pošto će uvek biti senka sumnje da su radili svoje radove u skladu sa standardima koji su postavljeni rešavanjem Malijevog doktorata.

  4. On priznaje samo sud svoje partije. Zar je neko očekivao da će on da se izvini? Pokaje? Da pusti suzu? Njegov šef je rekao da je sve to oko provere doktorata glupost, i tačka.

  5. Mali se malo zbunio. Ispričao govor koji je spremio kada su se dogovorili oko javne opomene, a desila se javna osuda, jer je disertacija plagijat. Najvažnije je što se ovde vidi koliko nas lažu kod drugih stvari koji nisu 100% jasne.

  6. Ja nemam pojma sta je to CESTITOST, mozda ima veze sa cascu, moralom obrazom, postenjem, i ne uzbudjuj se sve to nije bitno vazno je da te Vucic uzeo pod svoju zastitu, pa nisi jedini i cestitam ti kako to sve mozes da izdrzis, svaka cast, stvarno si svetski sampion u izdrljivosti

  7. Javna osuda je najteža mera koju NNV može da izrekne, a podrazumeva da je kandidat narušio čast univerziteta. Kako je narušio čast, pa tako što je plagirao.

  8. Ti prvi znaš da je plagijat,a i svi znaju to isto,e hajde sada da se malo pravimo ludi.

  9. Kakav plagijator i manupulant.Sad će tabloidi stvoriti sliku u javnosti da je S.Mali ipak nevin a ako odluka Univerziteta bude,ona jedina ispravna,da je doktorska teza plagijat,rektorka će biti na stubu srama.

  10. Kakva bahatost Malog! Svedozvoljenosti u ovom mraku bi brzo bio kraj, da imamo iole smislenu opoziciju.

  11. Siniša Mali i dalje uporno zamenjuje teze i navodi vodu na svoju vodenicu. Rad je čisti plagijat i za ovo se podnosi ostavka u normalnim zemljama. A mi pošto nismo takva zemlja i osnovni instsrumentarij vladanja ove vlasti je prodavanja magle i okretanje Rusiji i naravno vredjanje inteligencije svoga naroda. To kod nas ne može da se desi. Jer sav taj polusvet iz SNS se dočepao neke funkcije i umrežio da će teško da se skloni dok ne upropasti sve živo. Pogledajte šaradu ministara i sve će vam biti jasno. Samo ću da navedem jednog, recimo Vulin. Pa mene bi pojeo živi sram da sam pukovnik i njemu treba da salutiram. U Japanu bi za tako nešto taj pukovnik izvršio harakiri.Toliko toga smešnog i nebuloznog se vrti oko ove vlade kao nikad u Srpskoj istoriji. Da li smo mi kao narod pametni i razumni. Verovatno imamo neku falinku kad trpimo sve ovo. Pozdrav.

  12. Umesto da svi učesnici u rušenju Savamale budu u zatvoru, oni, preko šljama u parlamentu koji su sami birali, vladaju Srbijom.
    Ovo će biti najsramniji period za Srbe u istoriji!

  13. Malom treba objasniti da plagijat vodi poreklo od latinske reči plagere, što znači oteti, i odnosi se na prisvajanja tuđeg dela ili rada i prikazivanje kao sopstvenog, delimično ili u celini, a da se pri tome ne navodi autor, i smatra se nezakonitim i neetičnim. Malom treba staviti do znanja da se plagijat na području naučnog rada smatra se veoma teškim etičkim prekršajem, pa su poznati slučajevi nemačkog ministra odbrane (Karl-Theodor cu Gutenberg) koji je, zbog plagiranja podneo ostavku, kao i bivše potpredsednice Evropskog parlamenta (Silvana Koh-Merin) i njenog stranačkog kolege (Jorg Hacimarkakis), kojima su oduzete dokrorske titule. Mali treba da prestane da laže, prvo sebe, a onda i našu javnost, i da shvati da je krajnje vreme da krene njihovim stopama. Njegova izjava „važno je da nije plagijat“ je u stilu kurve koja se brani da nije kurva već „prodavačica ljubavi“. Naučna zajednica u Srbiji treba da izbaci vodu iz usta i konačno progovori. Etički odbor BU treba da jasno kaže šta to znači „neakademsko ponašanje“ i da stvari nazove pravim imenom i poništi i oduzme doktorat.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.