Malinari: Nema dogovora

Ostavite komentar


  1. Nema sta malinari da se sastaju sa Av nije njegovo ovlascenje za to vec premijer i ministar polj.Nedajte se seljaci vi ste glavni u ovoj drzavi

    1. Gospodar je vec potpisao ugovor sa Orbanom o izgradnji hladnjace u Arilju.
      Red je da mu obezbedi najnizu mogucu otkupnu cenu.
      Osvesti se Srbine

  2. Ne odustajati od protesta ni po koju cenu. Ako treba deliti malinu dzabe ili praviti rakiju. Pa da vidis kad udaris beskrupulozne alavce po dzepu i kad ostanu bez zarade. Tad ce da razumeju jer taj jezik novca jedino i znaju.

  3. Монопол је посреди: Андреј Вучић дикти5ра, Раде јаде ради. Све се зна.

    1. Nista novo, cim braca Vucici namirisu novac, odmah stavljaju sapu na to. Cim je bata bez licne karte uleteo u biznis sa malinama, zacementirana je cena maline na donjem pragu. Zna se kome je ovde dozvoljeno da otima i „posteno“ zaradjuje.

  4. Cena branja malina je oko 25 dinara po kilogramu. Po aru moze da se ubere prosecno 100kg. Cena koju nude hladnjace je 65 dinara. Dalje, (65-25)*100*100=400 000 dinara po hektaru koliko ostaje proizvodjacu. Ulaganje u odrzavanje postojeceg zasada je oko 250 000 dinara po hektaru. Sto znaci da proizvodjac moze da zaradi 150 000 po hektaru. Sa ovim treba da sebi isplati platu, plati poreze i da zivi. A hektar malina nije malo. E ajd ti brajko zivi sa ovim godinu dana i izdrzavaj porodicu.

  5. Kazu malinari da nijedan gram maline ne moze iz Srbije mimo Andreja Vucica.

  6. Andej Vucic je organizator monopola na trgovinu malinom, niko ne sme da poveca njegovu cenu. Sledece sto sledi jesu provokacije navodnih biznismena koji ce kao da se bune zbog protoka robe, zatim pretnje porodicama i na kraju ako nista ne urodi plodom fizicki napad na malinare.

  7. Dragi čitaoci, mene interesuje kako je moguće da svaki komentar koji sadrži riječ Vučić ima negativne ocjene. Kad smo već kod toga, zašto na drugim sajtovima nije tako, da li su Danas jedine novine koje smiju da pišu protiv njih pa ih onda bombarduju Vučićevi sendvičarski botovi. Poz dragi ljudi!

  8. Svi pišu koliko košta malina u marketima, bilo bi dobro da neko istraži kolika je otkupna cena na primer, u Poljskoj, pa da se uporedi.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.