Manifestacija „Srpski mesec u Velikoj Britaniji“ do 9. marta 1Foto: Pixabay/ PublicDomainPictures

Tradicionalna manifestacija „Srpski mesec u Velikoj Britaniji“, u organizaciji Okruglog stola Velike Britanije, održava se 16. put od danas do 9. marta, uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Srbije, Uprave za saradnju sa dijasporom, uz učešće mnogobrojnih srpskih organizacija i pojedinaca, saopštili su organizatori.

Kao i do sada, glavni cilj ove manifestacije je promocija naše kulturne baštine, srpskog jezika, kulture i umetnosti, kao i povezivanje i stvaranja mostova kulture između britanskog i srpskog naroda.

Ovogodišnji program obuhvata 36 događaja koji će biti održani u 10 gradova -Londonu, Bedfordu, Birmingemu, Bradfordu, Korbiju, Halifaksu, Lesteru, Piterboru, Tanbridž Velsu i Vordingu – uživo i virtuelno, kako bi bili dosputniji sve brojnijoj publici.

Ovogodišnji tematski sadržaj kataloga Srpskog meseca je „Srpska kultura: muzika i folklor“. Katalog, kao jedan od retkih pisanih dokumenata o našoj zajednici, predstavlja članke o istoriji i tokovima razvoja naše dijaspore kroz muziku i folklor širom Velike Britanije.

Ovim putem je predstavljen širok dijapazon srpske zajednice, ukazujući na najzanamenitije i najaktivnije predstavnike, uključujući i članke mlađe generacije, koja je odrasla u Velikoj Britaniji, o tome kako oni doživljavaju svoje srpsko poreklo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari