Manojlović: Ako završe sve formalno pravno do petka – proslava na Trgu Republike

Ostavite komentar


  1. Nema razloga za slavlje. Sve je smao odloženo za posle izbora. Naravno pod uslovom da se sadašnja vlast održi.

  2. Obrazlozenje dvosmisleno:povucen Zakon,a zatim ga predsednik vratio na ponovno odlucivanje,pa se ne zna ko je koga pojeo:dete prase,ili prase dete.Ali znamo da ce to znati Savo Manojlivic.

  3. Samo najveći optimisti su mogli da veruju da će dobiti sve što je zahtevali na protestima. A kada se izmeni Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi moći ćemo da vladi Republike Srbije i poslanicima pokažemo šta znači narodna demokratija. Samo Kreni-Promeni ima dovoljno inicijativa da vlada i poslanici budu „zatrpani“ do kraja mandata. Long live people who walk the earth proud!

  4. O kakvoj proslavi i pobedi je rec?
    Je l prestajemo da se borimo za vazduh i teranje Tinta iz Srbije?

  5. Gospodine Manojlovicu a sta ce biti sa Rio Tintom ili to nije bila vasa ideja organizacije protesta, koliko sam video dozvole za istrazivanje su istekle, nadam se da se nece obnavljati i da nisu potpisani nikakvi ugovori i ako se tvrdi da nisu, zbog nacina na koji se krenulo u izmene zakona o referendumu i eksproprijaciji sumnjam da nisu potpisani. Videcemo ali se ima utisak zakoni ok ali Rio Tinto ide dalje????? Ziveli

  6. Savo, ne valja to. Nista se nece promeniti od onoga sto je podiglo proteste. I dalje će se raditi na otvaranju rudnika litijuma…. ostade Rio Tinto

  7. Ma kakva pobeda, ovo je providan manevar da se ugase protesti i sve odloži za posle izbora.
    Savi je sa ovom izjavom konačno pala maska.
    Rio Tinto marš iz Srbije , potesti do pobede.

  8. Manojloviću, ne zaleći se! Dobro je da je glavnokomandujući shvatio, pod navalom „nedozvoljenih“ i nezakonitih“protesta, da nešto nije u redu sa tim zakonima koje je „čini mi se potpisao“. Ali njihovom izmenom odnosno povlačenjem nije otklonjena opasnost od Rio Tinta. Ugovor sa njima je potpisala Vlada, područje oko Loznice po odluci njihove skupštine više nije poljoprivredno i presija na te jadne seljake trajaće i dalje. Potrebno je insistirati na raskidu ugovora sa Rio Tintom. A nema mesta ni slavlju jer u ovoj državi ima još hiljadu problema. Energiju mase treba čuvati za izbore.

  9. Ipak je Zelenovic bio u pravu. Ispljuvase ga posle Ustiska, a čovek je sve rekao kako treba.

  10. Tek je počelo, Srbija ogrezla u kriminalu.Pokradene milijarde E, bez ikakve odgovornosti, bez primene zakona o poreklu imovine, smeća na sve strane. Ima još puno i mnogo važnijeg posla. Dakle, samo napred Zelenoviću. Okupljaj narod i kreni u rudarski posao, gde je Rio Tinto samo jedna važna karika. Kakvo slavlje, šta pričaš Manojloviću?

  11. Alo, a gde su tuzbe? Kakva pobeda, ne nasedajte. Je li moguce da Vas samo Rio Tinto zabrinjava? Kao, sve ostalo je u redu?! Na ulice dok se ne ocisti ono sto je trebalo davno ocistiti, nekog davnog 5.-og oktobra. Ko se ne seca neka procita o gluposti srpskog naroda.

  12. Izvini ali nema nikakvog slavlja, izlazi se i dalje na ulice! Slavili smo mi 5 oktobar, pa eto sta je sve ostalo i kolje nas sada

  13. Zakon o eksproprijaciji je samo vracen da se promene par stavki kao sto je rok od 5 dana za primedbe. Madjutim, pasha na subashama ne planira da povuce zakon i to ono sto je opasno za ovu bahatu vladu koja sebi daje sve veca ovlascenja otimanja. U toj igri Rio Tinto se nece povuci. Tacnije jednom kad se ozvanici izmenjen zakon o otimanju, Rio Tintu se otvara put da krci parcele kako mu valja a narod ce se seliti zbog uzurpacije i steta koje ce nastati sa iskopavanjem a vec znamo koji ugled ima ova kompanija.

  14. Mislim da nema naroda kojim je lakse vladati. Vucic se jednostavno rodio u pravo vreme na pravom mestu. Bukvalno 10 godina vlada metodom „ako prodje-prodje“. Sad mu ovo nije proslo, jos ispade da kao grdi svoje i slusa narod (koji je pre toga vredjao na svakom cosku). I nista, protest se gasi, SNS funkcioneri su sad videli da je prpa pa ce se uozbiljiti na terenu da mobilisu apsolutno sve prodane i beskicmene duse po javnim preduzecima a DB ce da rovari po opoziciji i seje seme razdora, i eto u Aprilu jos jedne „istorijske“ pobede SNS sa pola gasa. Savo je ucinio sta je jedan covek mogao, ali nijedan zahtev nije bio „prst u oko“, vec bukvalno finta Vucica da izazove, potrosi energiju i ugasi proteste. Jeste i kukavica i lazov i kompleksas, ali je sahovski velemajstor za sve u politici.

  15. Manojloviću ako te je stvarno toliko briga za ekologiju i zaštitu životne sredine tražite da se odmah iz saobraćaja isključe sva vozila koja ne ispunjavaju uslove i norme izduvnnih gasova. No ti si običan politikant kao i dobar deo onih koji su izišli na te proteste.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.