Manojlović: Ako završe sve formalno pravno do petka - proslava na Trgu Republike 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Predstavnik pokreta Kreni-promeni Savo Manojlović ocenio je večeras da to što je vlada Srbije najavila izmene Zakona o referendumu, a predsednik vratio parlamentu Zakon o eksproprijaciji znači da su zahtevi građana bili opravdani i da je to njihova velika pobeda.

Najavio je, za televizju N1 i da će, ako sve formalno pravno bude završeno do petka, doći do prekida  blokada saobraćajnica  i da će organizatori protesta pozvati građane na proslave na trgovima.

Ocenio da su ljudi pokazali da ako se dobro organizuju – mogu da naprave promenu.
„Mi smo i dalje gospodari naših sudbina“ rekao je Manojović.

Upitan da li će protesti biti nastavljeni, on je rekao da neće i dodao da su organizatori blokada dali reč da će tako biti „i da su i do sada ispunili sve šta god da su najavili“.

„Ako se formalno pravno sve završi do petka, prekida se sa blokadom saobraćajnica i pozivamo građane na proslave na trgovima“ , rekao je Manojlović.

Prema njegovim rečima, u tom slučaju, u Beogradu će u 14.00 na Trgu republike biti velika narodna proslava.

„U slučaju da se naši zahtevi ne ispune, blokiraćemo saobraćajnice i u subotu se ponovo vidimo na Gazeli“, rekao je Manojlović

manojlović je ranije danas  prokomentarisao na Tviteru odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da vrati Zakon o eksproprijaciji u Skupštinu Srbije.

On je napisao da ako sve završe formalno pravno do petka, biće organizovana proslava na Trgu Republike, ali ako ne završe da će i ove subote biti protesti na Gazeli.

Podsećamo, Vlada Srbije je na večerašnjoj sednici donela odluku da iz skupštinske procedure povuče Zakon o eksproprijaciji, koji je Skupštini Srbije na ponovno odlučivanje vratio predsednik Republike Aleksandar Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari