Manojlović: Alo, Telegraf, Informer i online Politika nisu novine, nego ispostava BIA 1foto: R.Z./ATAImages

Kandidat za gradonačelnika Beograda liste “Kreni-promeni” Savo Manojlović izjavio je, povodom napada direktora Srpskog Telegrafa Milana Lađevića na novinara Vuka Cvijića, da je to osnovni pokazatelj „da Alo, Telegraf, Informer i online Politika nisu nikakve novine, nego ispostava BIA“.

„Milan Lađević koji je fizički napao novinara Vuka Cvijića je osnovni pokazatelj da Alo, Telegraf, Informer i online Politika nisu nikakve novine, nego ispostava BIA koja je okupirana od političkih stranaka“, rekao je Manojlović, a saopštio Kreni-promeni.

Manojlović kaže da se naznačeni mediji najčešće finansiraju „isisavanjem javnog novca“, što je opisala nekadašnja predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać u svom izveštaju, prenosi N1.

„Jedna od prvih antikoruptivnih mera biće da se zaustavi finansiranje tabloida iz gradskog budžeta“, zaključio je Manojlović.

Podsetimo, Cvijić je danas fizički napadnut na ulici u centru Beograda. Njega je pesnicom u glavu udario Milan Lađević, direktor i urednik „Srpskog telegrafa“, kojeg je sreo u Kosovskoj ulici, gde se nalazi redakcija pomenutog tabloida.

„Napao me je Milan Lađević, udario me je pesnicom u glavu. Prolazio sam blizu njihove redakcije i on me napao. Mi nismo u ličnom sukobu, ja ga poznajem odavno, ali nismo ni u kakvom kontaktu. Pisao sam tekstove o bivšem načelniku novosadske policije Slobodanu Malešiću, koji je Lađevićev kum. Pretpostavljam da je to jer nismo u ličnom sukobu. Počeo je da me vređa i onda sam krenuo da se udaljavam, on mi se zatim uneo u lice i udario me. Policija je tu, razgovarao sam sa njima, i pretpostavljam da su sada otišli da razgovaraju sa njim. Nisam očekivao da će me napasti neko ko se predstavlja kao novinar. Mi živimo u društvu nasilja, ali čak je i ovo iznenađenje za mene“, rekao je Cvijić koji se uživo sa lica mesta uključio u vesti N1.

Napad na novinara nedeljnika „Radar“ Vuka Cvijića osudilo je Udruženje novinara Srbije, zatim njegove kolege iz nedeljnika Radar.

Dežurni javni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva dao je nalog policiji da uzme izjave od oba učesnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari