Manojlović o peticiji TV Pink: Drago mi je da i drugi koriste ovaj ustavni mehanizam, kao pravo svih građana 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/DS)

Nakon što je više od 115.000 građana za nepunih nedelju dana potpisalo peticiju pokreta „Kreni-Promeni“ i Udruženja za zaštitu Ustavnosti i Zakonitosti, za oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi zbog emitovanja neprimerenog sadržaja, RTV Pink pozvala je svoje gledaoce da na portalu TV Pink potpišu peticiju da se produži emitovanje rijalitija. 

„Učestvujte u peticiji: Da li ste da TV Pink obnovi dozvolu za emitovanje programa na nacionalnoj frekvenciji i da se produži emitovanje rijalitija?“, piše u peticiji koju je TV Pink pokrenula ali za razliku od peticije „Kreni-Promeni“ na kojoj se u realnom vremenu može pratiti rast broja potpisnika, Pinkova peticija skriva koliko građana je do ovog trenutka podržalo njihovu peticiju, što baca sumnju na regularnost prikupljanja potpisa, navodi se u saopštenju Kreni-Promeni.

Direktor kampanja pokreta „Kreni-Promeni“ Savo Manojlović poručio je da mu je izuzetno drago da i drugi koriste ustavni mehanizam peticije, kao pravo svih građana.

„Dobro bi bilo da prate i druge vrednosti za koje se ‘Kreni-Promeni’ i UZUZ zalažu, a to je pre svega poštovanje zakona. Građani ovom peticijom ustaju u odbranu zakona budući da institucije poput REM-a ne rade svoj posao“, poručio je Manojlović i pozvao građane da potpišu peticiju za oduzimanje dozvole Pinku i Hepiju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari