Manojlović pozvao građane da u što većem broju sutra dođu na protest podrške tužiteljkama 1Savo Manojloć Foto: FoNet/ Milica Vuckovic

Direktor Pokreta Kreni-Promeni Savo Manojlović pozvao je građane da u što većem broju sutra dođu i podrže Bojanu Savović i Jasminu Paunović, tužiteljke smenjene jer su radile na slučaju Elektroprivrede Srbije (EPS).

„Istraživale su i pohapsile odgovorne za korupciju u EPS. To znači da su bile spremne da ugroze svoje karijere i bezbednost, zbog svih nas, naše države i našeg Ustava.

EPS je javno preduzeće i treba da služi svim građanima. Ako ga neko pljačka, pljačka sve nas. Hajde da sutra svi kao građani stanemo uz njih“, naveo je Manojlović u saopštenju.

Savović i Paunović skinute su sa predmeta malverzacija u EPS-u koji je doveo do hapšenja šest osumnjičenih da su oštetili to preduzeće za 7,5 miliona dolara, nakon čega su premeštene iz Odeljenja za borbu protiv korupcije u prvostepeno Odeljenje za opšti kriminal, za šta tvrde da je odgovoran javni tužilac Nenad Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari