Manojlović: Vučić večeras objavljuje da će se litijum kopati, u ponedeljak saopšavamo naredne korake

Ostavite komentar


  1. Opozicija, predstavljena Manojlovićem, odmah se koristi dezinformacijama kako bi stvorila nepotrebnu paniku u javnosti.

  2. Manojlovićev ton sugeriše na političko manipulisanje, pokušavajući stvoriti negativnu sliku bez stvarnih osnova.

  3. Tvrdnja da je kopanje litijuma „protivusluga ambasadorima za izbornu krađu“ deluje kao neosnovana optužba bez konkretnih dokaza.

  4. Drskost je da on odlucuje da li ce se kopati litijum u Srbiji koja nije njegova prcija umesto naroda.

  5. Umesto konstruktivnog dijaloga, opozicija odmah pokušava podsticati strah i negativne emocije.

  6. Kritika predsednika zbog razgovora sa Rio Tintom od strane opozicije pokazuje nedostatak podrške konstruktivnom dijalogu.

  7. Tvrdnje o formalnom ne postojanju projekta „Jadar“ izgledaju kao pokušaj stvaranja konfuzije i stvaranja negativnog sentimenta.

  8. Manojlovićeva izjava o „borbi za javno mnjenje“ ukazuje na političko takmičenje umesto konstruktivne rasprave.

  9. Opozicija ne pruža jasne informacije o svojim planovima ili alternativama, ostavljajući građane u neizvesnosti.

  10. Kritika bez konkretnih argumenata i činjenica ne doprinosi ozbiljnoj debati o ekološkim pitanjima.

  11. Opozicija ne nudi rešenja za ekološke izazove, već se fokusira na napade na vlast bez osnova.

  12. Koja je svrha Kreni-promeni? Od čega jedu hleba, šta konkretno rade da nam pomognu?
    Smisleno objašnjenje, ne vređanje, molim.

  13. Danas će Vučić da objavi, a on će da ako Vučić bude rekao da u ponedeljak da kaže šta dalje !!!!??? A što ne kažeš sada šta dalje ako si toliko zabrinut.

  14. POSTOVANI MANOJLOVICU,
    SA VAMA SMO!!
    GRUPA IZ SVAJCARSKE!
    ODBRANIMO SRBIJU!
    VUCIC IZDAJNIK!!!

  15. Kopanje litijuma mogu da priuste samo ogromne drzave poput Kanade,Australije,Rusije,Kine i dr.Srbija je mala za tako nesto stradace milioni stanovnika sto od kancera sto od kolera,ebola i ko zna jos kakvih bolesti koje idu sa zatrovanom vodom zemljistem hranom

  16. Naravno, nista cudno. Mi dok se ne slozimo u udruzimo protiv ovakvih, i treba da nam sve uniste. Ko nije slozan nije ni za postenu zemlju.

  17. Литијум треба ископавати само ако постоји добро еколошко решење за то ископвање. А никако не треба дати било којој од западних фирми да врши ископавања, или фирми који су на било који начин повезане са западом.

  18. Uhuuu, danas botovi rade prekovremeno. Gde ce vam duša, da li shvatate da podržavate prodaju i uništavanje sopstvene države za sitne novce?

  19. Vucic je najavio novo redovno vanredno obracanje narodu, jedno deseto – dvanesto ovog meseca. Totalno sam ozbiljan, ali mislim da je neopgodno obaviti nezavisnu prihijatrijsku evaluaciju g. Vucica.

  20. Ako je neko poverovao da je Rio Tintu oduzeta dozvola,ja stvarno ne znam kolika je naivnost nekih.

  21. Lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović – Ćuta zapitao se zašto je Vučić ponovo razgovarao s predstavnicima kompanije „Rio Tinto“ ……………………….
    ………. Ко то зна ?
    Можда, још није добио прави одговор на његово омиљено питање “ А колики је мој део “ ?

  22. Nema od toga ništa. Mislim da Vučić nije svestan situacije, previše vere ima u novac, previše vere u „navijače“, u Zvonka i Milana…jednom rečju, previše veruje sebi.

  23. Nećeš da se kopa litijum u Srbiji ali hoćeš da imaš iphone i da voziš eletrkricni auto?

  24. Zar Ocekujete da vam Martinovic i Gasic spremaju izjasnjavanje ko je za a ko protiv, pisite propalo.

  25. Pirotnje non stop u vrhu zagadjenog vazduha upravo zbog sns gumare tigar tyresa koja koristi ugalj,slag na tortu je da nam ceo Pirot smrdi na gumu.Zamislite sta bi bilo sa litijimom.

  26. A šta ćemo Savo ako Vučić danas to ne objavi? Hoćeš se javno izviniti građanima što lažeš i povući iz medija i politike?

  27. Gde ovaj covek zivi,Rio Tinto nije ni prekidao svoje aktivnosti istrazuje,otkupljuje zemlju,otvara kancelarije po gradovima.Otvoreno planira i vi to kao ne znate.Treba da vam se obelodani .Vucic ne dam Gazivode ne dam Rio Tinto.

  28. Ala su se razmahali SNS botovi.
    A nisu u stanju da vide šta je po svetu ostajalo iza Rio Tinta i iskopavanja litijuma.
    Svagde gde je RioTinto rovario ostajala je pustoš, primera, fotografija i filmova ima na pretek.

  29. Država i narod je opet u opasnosti. Verovatno će mi bolesna kičma i još koješta, dozvoliti da poslednji put obujem cokule i stanem u stroj branoioca od okupatora i izdajnika. Velika je stvar život završiti kao čovek i rodoljub.

  30. Samo hrabro napred,svi u rudnike,tu je odlična plata beneficije…….. Napred srbi

  31. Za sve ove ljude koji odobravaju kopanje litijuma u Srbiji:
    1. U Srbiji se litijum nalazi u rudi iz koje ga je veoma teško odvojiti
    2. Da bi se izdvojio litijum iz te rude potrebne su ogromne količinr sumporne kiseline i drugih opasnih hemikalija
    3. Do sada se u svetu litijum iskopavao iz različitih ruda, iz kojih nije teško iskopavanje niti toliko opasno za okoliš.
    4. Ovaj oblik u kom se litijum nalazi u Srbiji do sada nije nikad iskopavan. Niti je igde primenjivana tehnika koju predlaže Rio Tinto a za koju naš poznati profesori tvrde da nije bezbedna za okolinu.
    5. Onima koji više veruju velikoj korporaciji i političarima, a ne fakultetskim profesorima neka pogledaju film po istinitom događaju Mutne vode (Dark wathers, 2019.) da vide kako korporacije i političari kriju važne informacije za zdravlje ljudi

  32. Ja stvarno ne znam da li su ti ljudi iz sekte koji podrzavaju rudnik litijuma, toliko glupi, da podrzavaju trovanje svoje porodice.
    Alo manijaci, pa nije to nesto sto mozes da spakujes u kesu, zatvoris i bacis.
    Docice to do svakog, preko vode, vazduha, voca ili povrca.
    Pa kako toliko slepo pohlepni mozete da budete.

Ostavite komentar


Društvo

"Ništa mi ne možete, ja sam Vučićev kum": Uroš Panić priveden i pušten u Budvi, a policija u Srbiji "traga" za njim i bratom 10

„Ništa mi ne možete, ja sam Vučićev kum“: Uroš Panić priveden i pušten u Budvi, a policija u Srbiji „traga“ za njim i bratom

Uroš Panić, sin Petra Panića, nekadašnjeg telohranitelja lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, još jednom se našao u žiži javnosti, a ovog puta zbog hapšenja u Budvi prošle nedelje zbog neprijavljenog boravka u tom gradu, dok nadležni u Srbiji i dalje "tragaju" za njim i njegovim bratom zbog krivičnog dela posredovanje u vršenju prostitucije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.