Manojlović: Vučić večeras objavljuje da će se litijum kopati, u ponedeljak saopšavamo naredne korake 1foto FoNet Zoran Mrđa

Direktor kampanja Kreni-promeni Savo manojlović izjavio je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić u večerašnjem obraćanju objaviti da će se litijum kopati, a da će pokret u ponedeljak saopštiti naredne korake u vezi toga.

„Eksluzivno. Vučić danas u 18h objavljuje da će se litijum kopati. Kopanje litijuma je protivusluga ambasadorima za njegovu izbornu krađu. Kreće borba za javno mnjenje. Ostanite mirni. U ponedeljak ćemo objaviti naredni korak ukoliko izađe sa ovom odlukom“, napisao je Manojlović na društvenoj mreži X.

Podestimo, predsednik Srbije je rekao da sa Rio Tintom treba razgovarati, što su ekološki aktivisti oštro osudili.

Lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović – Ćuta zapitao se zašto je Vučić ponovo razgovarao s predstavnicima kompanije „Rio Tinto“ o mogućem nastavku projekta „Jadar“ za eksploataciju litijuma u okolini Loznice, iako taj projekat više ne postoji formalno-pravno, i izrazio sumnju da se od projekta zapravo nije odustalo.

„Postavlja se pitanje kako će dalje da se sprovodi taj projekat s obzirom na činjenicu da on formalno-pravno ne postoji brisanjem uredbe od pre skoro dve godine, ali idalje na terenu u Gornjim Nedeljicama postoji kancelarija Rio Tinta i pitanje je šta oni rade tamo, osim što kupuje i ruši kuće“, rekao je Jovanović na nedavnoj konferenciji za novinare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari