Derbi meč poslednjeg kola, ali i celog kvalifikacionog ciklusa u Južnoj Americi, igra se između Urugvaja i Argentine u četvrtak rano ujutru po srednjoevropskom vremenu.

Prve četiri selekcije iz CONMEBOL grupe idu direktno na planetarno prvenstvo u Južnu Afriku, a peta će u baraž meč sa četvrtim iz Severne Amerike (najverovatnije Honduras ili Kosta Rika). Večerašnji derbi upravo je borba da se izbegne to „vruće“ mesto koje vodi u doigravanje, ali će, čini se, koja god reprezentacija bude bila u toj ulozi, sa epitetom favorita ući u duele protiv severnih komšija.

„Gaučosi“ su na kratko odahnuli posle prošlog kola i neverovatne pobede nad Peruom. Međutim, reprezentacija Dijega Maradone mogla bi nakon „meča za infarkt“ u Buenos Ajresu, postati najveći gubitnik u Montevideu. Naime, ako ih Urugvaj savlada na svom terenu, a Ekvador pobedi Čile, koji igra utakmicu bez rezultatskog značaja, Argentinci će i pored velike želje ostati bez Svetskog prvenstva. Pobeda na gostovanju u Urugvaju bi, sa druge strane, donela direktan plasman Mesiju i drugovima, a nerešen ishod bi više išao na ruku „gaučosima“. Naravno, u tom slučaju bi se pomno pratio rezultat sa meča Čile – Ekvador.

Maradona vidi poslednji meč u kvalifikacijama kao jedan od najvažnijih u njegovoj karijeri i ne prestaje da bodri reprezentativce na njemu svojstven način.

– Igrao sam mnogo značajnih utakmica u životu, ali meč sa Urugvajem je bez sumnje prekretnica u našim životima. Posle onog pobedničkog gola „Svetog Palerma“ protiv Parua, nemamo pravo na grešku u Montevideu i obećavam da ćemo se odužiti naciji nakon ovih kvalifikacija – rekao je Maradona.

Urugvaj takođe ide na pobedu, a „krv u žile“ upumpao im je Dijego Forlan, koji je poput Martina Palerma, doneo pobedu svojoj zemlji u poslednjim minutima meča. „Svetlo-plavi“ su savladali Ekvador na gostovanju, a protiv Argentine kod kuće im praktično samo pobeda overava put u Južnu Afriku. Utakmica za odlazak na Svetsko prvenstvo, ali i mnogo više od toga, igra se noćas u 1.00 po našem vremenu, ali onome ko se bude odlučio da pogleda ovaj južnoamerički derbi, sigurno neće biti do spavanja bez obzira na satnicu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari