Najbolji svetski teniser Novak Đoković neće četvrti put zaredom osvojiti turnir u Dubaiju pošto ga je na korak do finala zaustavio Endi Marej – 2:0 (6:2, 7:5). Posle 18 uzastopnih pobeda u prestonici Ujedinjenih Arapskih Emirata, Novak je morao da pruži ruku motivisanijem i boljem igraču u jučerašnjem meču.


Imao je Đoković šansu da se rezultatski vrati u duel, činilo se da će to i uspeti nakon tri vezana gema i izjednačenja na 5:5 u drugom setu, ali se Marej brzo vratio na pobednički kolosek i nakon osvojenog gema na svoj servis dodao još jedan brejk čime je definitivno rešio pitanje pobednika. Britanac je, ispostavilo se, trasirao put ka pobedi još u drugoj polovini prvog seta jer je od 2:2 u uvodnom delu igre vezao sedam gemova, poveo sa 1:0 u setovima i bio tri koraka ispred Novaka u drugom delu. Đoković je pojačao ritam, vratio neizvesnost u susret starih prijatelja, ali nije mogao da spreči peti trijumf Mareja u 12 duela. Ovo je bio prvi Novakov poraz u Dubaiju još od polufinala 2008. godine kada ga je takođe zaustavio Endi, ali Amerikanac Rodik. Đoković je ovim porazom ostao bez 320 bodova na rang listi pred Masters turnire u Indijan Velsu i Majamiju.

Prošle sezone njegova nepobedivost trajala je do polufinala Rolan Garosa 3. juna, kada ga je savladao Rodžer Federer, koji će još neko vreme ostati rekorder sa četiri titule na najjačem turniru iz ATP serije 500. Švajcarac bi za dodatno produžavanje te serije morao da savlada Mareja u finalu, koje je izborio pobedom nad Huanom Martinom del Potrom od 2:0 (7:6, 7:6).

Jankovićeva protiv Morite u četvrtfinalu

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković igraće u subotu četvrtfinalni meč turnira u Maleziji protiv Japanke Ajumi Morite. Ovaj duel bio je planiran za petak popodne, ali je odložen zbog kiše koja je satima padala u glavnom gradu Malezije. Protivnica Srpkinji ili Japanki u narednoj rundi biće Hrvatica Petra Martić koja je sa 2:1 (4:6, 7:6, 6:4) savladala Šuai Peng iz Kine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari