Marija Gnjatović: Velika zabuna se pravi oko testiranja antitela (VIDEO)

Intervju na mreži: Saradnica Instituta za primenu nuklearne energije smatra da nije neophodno da pojedinci prate svoj imunitet

Ostavite komentar


  1. A da za promenu intervjuišete dr. Šeklera? Verujte, iznenadićete se koliko će ono što ima da saopšti na način različit od mnogih mudros… naići na pozitivan prijem pa i preispitivanje kod onih koji se „lome“ oko imunizacije putem vakcinacije.

    1. Za šta je dotična stručnjak.Gde je studija koloko je Sinofarm vakcina efiksna?.Na ovaj broj vakcinisanih sigurno bi trebalo da imamo podatke koliko se vakcinisanih razbolelo ,sa kojom bolničkom slikom?
      To je jedino što mogu da očekujem od stručnjaka. A od ove gospođe na njene intervijue gledam samo kao reklamu za laboratoriju u kojoj radi

    2. Bio je na ovom sajtu.Inače ga zovu Nestorović 2/tj osoba koja pojma nema o virusu.Ja preporučujem prof dr Dikić Ivan direktor Gete indtituta u Frankfurtu.Čovek 20g radi sa raznim virusima,prvi pronašao slabe tačke i obog kovida već februara prošle godine.

    3. 4 nedelje nakon revakcine Sinofarm vakcinom , u INEP- u rezultat negativan , manje do 15 -nema antitela ( test baziran na ukupnim antitela s+n protein) , u isto vreme u laboratoriji Biomedika ( test na s protein ) IgG 189 ( referentna vrednost 50 Au/ml. Zakljucak: test u Inepu nije dovoljno senzitivan ili ?

      1. Očigledno da INEP ima najjaču graničnu vrednost. I ja se pitam da li bih prebacio 15 kod njih.

  2. 4 nedelje posle druge doze Sinofarm vakcine ima antitela 827
    ( referentna vrednost 50 Au/ml)

    1. Kod mog komsije nema uopste ! Testirao se 45 dana posle revakcinacije Sinofarm vakcinom . Imao simptome , kad na testiranju , covek pozitivan . Zarazio se .

      1. Moj primer:
        Testirana antitela 20.10.2020 nisam imao antitela.
        Revakcina 10.02.2021 i 21.02.2021 Korona, doduše slabija slika.
        Testirana antitela 21.03.2021 dakle 2 meseca kasnije od revakcinacije i 4 nedelje posle otkrivanja covida. Pomoću testa na S tela.
        Rezultat 250 Au/ml.

  3. saradnica insituta za nukleranu energiju kakve veze imA NUKLERNA ENERGIJA SA IMUNOLOGIJOM ………

    1. Ja se vratih ponovo na tekst i nigde ne procitah da nuklearna energija ima veze sa imunologijom ! Sto ne znaci , ako je autorka saradnica instituta za nuklearnu energiju , da ne poznaje imunologiju . Na primer i u nasoj Vladi , ministar poljoprivrede nije poljoprivrednik , ali svaki dan „soli pamet“ poljoprivrednicima . Kao i vecina ministara koji imaju resore skroz mimo svoje struke .

    2. Pitaj krojačicu Maju Gojkobić koja predsedava asocijacijom za nuklearnu enetgiju (izabrana kad je bila predsednik skupštine).

  4. dakle da ne pratimo
    imunitet, ali ako ga ne razvijemo (sto cemo znati gledajuci u pasulj ako ga ne pratimo), onda ne treba da dodajemo ni trecu dozu ni drugu vakcinu?

  5. I sta sad da radim sa majkom koja nije razvila antitela 4 nedelje nakon revakcine Sinofarmom?

    1. Moje laičko mišljenje je a i lekara iz sveta je da bi ponovna vakcinacija pomogla jer Sinofarm koristi mrtvi kovid,a Moderna koristi samo zrnce kovida RNK .Radi se o dva različita pristupa koji nisu u suprotnosti.Naravno dobro bi nolo da se testira antitela tek nakon tri nedelje i na nekoliko mesta jer mnogi ni ne znaju testirati.

  6. A gde je ta studija o efikasnosti sinofarm vakcine? Mnoge zemlje su objavile a mi koji najvise primamo tu valcinu nista nismo objavili

  7. Kako kako? Rizikujem glavu primim vakcinu i. oram opet isto!?? i jos jednu il dve

  8. Lepo je objasnjeno ali ostaje veliko pitanje kako to da se na Balkanu a posebno u Srbiji najuspesnije sprovodi vec duze vreme vakcinacija a da pritom isti taj Balkan i Srbija imaju najgore vrednosti u Ervropi novozarazenih srazmerno broju stanovnika? Ili je Sinopharm stvarno samo 60 % efikasna iako se propagira na velika zvona ili je pak nas balkanski narod toliko nedisciplinovan da jednostavno nece da se primiri kod kuce nego mora u restorane, teretane, kozmeticke salone i sl. Nesto tu ne stima!

    1. Zato sto iako se u Srbiji veoma uspesno sprovodi vakcinacija sa oko 20% vakcinisanih do sada je samo kod oko 5% stanovnistva proslo 3 nedelje od druge doze. Ne mozes smatrati za imunizovane one koji su primili samo jednu dozu (10%) niti sve one koji su primili dve doze (10%) jer nije svima proslo 3 nedelje od druge doze. Ali dobro, korak po korak, svih tih 20% ce u nekom trenutku spadati u one kojima je proslo 3 nedelje od druge doze. U medjuvremenu se prikljucuju novi vakcinisani prvom dozom i tako dalje. Znaci, djaba trenutno oko 20% vakcinisanih kad je za sada samo oko 5% imunizovano. I kako ocekivati rezultat sada? Ne moze sada vec za dva meseca kada bude stvarno 20% imunizovanih.

  9. Zadnje je vreme doslo ako nam trebaju nuklearni fizicari da nam i oni seru po glavi…Et o recimo Maja Gojkovic…Velicina nad velicinama iz poznavanja nuklearnih akcidenata…Kao da je i sama posledica jednog…

  10. Mene fascinira kako bilo koji deo zemlje sa imenom srbija postoji kako pored sveg zla vi postojite .

  11. Molim vas Marija da ne dajete oprecne i zbunjujuce izjave. Ne treba raditi antitela- a onda pricate o “vasem” testu i kakve nivoe antitela daje pojedina vakcina. Svesno navodite ljude da se testiraju. Je l tu uslugu naplacujete? Ako da- onda je ovo jedan veliki konflikt interesa.

  12. Testiranje na antitela je korisno i pruza uvid u stanje imuniteta ,svakog onog koji je primio vakacinu,samim tim daje izvesnu sigurnost!A to nam je neophodno u ovim vremenima.Saradnica laboratorije odvraca od ovog ispitivanje a ista ta laboratorija uveliko sprovodi bas ovo ispitivanje uz velike guzve!

  13. Imam 59 godina primio sam kinesku vakcinu i revakcinu medju prvima da bih pocetkom aprila izvrsio kontrolu antitela rezultat je 5,3 RU/ml u labaratoriji stari sor Sr.Mitrovica sestra mi je rekla da je to slabo da bi trebalo da bude < 10,0 Neznam sta da radim,da li sam zasticen ili…

  14. INEP bi bankrotirao da nije bilo korone. Oni definitivno imaju najgoru i najstariju opremu i uredjaje. Al drzavns ustanova pa jasu po TVu.

  15. Posle druge vakcije Sinofarma, a pre primanja trece, u Batutu su mi uradili test razvoja antitela. Normalna vrednost antitela je 80, a ja sam sest meseci posle druge doze imala 1400, sto je dobro reagovanje na vakciju Sinofarm.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.