Marinović: Ova godina najteža od uspostavljanja institucije Poverenika 1Foto: N1

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović ocenio je da je ova godina najteža od upostavljanja te institucije.

Kako je naveo, služba mesecima bila bez poverenika ali i zbog toga što broj žalbi u prvih devet meseci za više od 500 prevazilazi ukupan broj žalbi povereniku tokom 2018. godine.

Gostujući na Radio-televiziji Vojvodine, Marinović je rekao da, od kada je krajem jula izabran u Skupštini Srbije za poverenika, nije bilo pritisaka na rad te nezavisne institucije.

„Voleo bih i da pritisaka ne bude ni u budućnosti. Kad sam rekao da neću trpeti pritiske, mislio sam na pritiske i vlasti i opozicije, ili neke treće strane. Ne želim da se mešam u politiku niti da se bavim njom, a bilo bi jako lepo i da se politika ne meša u posao poverenika. Verujem da sam zato i predložen i izabran za poverenika“, naveo je Marinović.

Komentarišući slučaj iz Medveđe, gde je uoči lokalnih izbora lider Srpske desnice Miša Vacić obelodanio spiskove korisnika narodne kuhinje koje je navodno dobio iz lokalnog Crvenog krsta, poverenik je rekao da je posle sprovedenog inspekcijskog nadzora, u pripremi pisanje zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv odgovornih lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari