Marko Milošević, sin bivšeg predsednika SR Jugoslavije, dao je pod zakup svoj deo „Bambi parka“, pod nepoznatim uslovima. Prema nezvaničnim informacijama, novi zakupac, izvesni privatnik i teniski trener poznat pod nadimkom „Jefta“, odmah je krenuo sa radovima, jer u ovom delu „Bambi parka“ planira da podigne teniske terene.


Požarevljanin Milovan. Z koji je dobro upućen u dešavanjima oko „Bambi parka“ kaže da su mu „Jeftini“ prijatelji rekli da je Markova supruga Milica Gajić sa „Jeftom“ sklopila ugovor, koji su overili u Osnovnom sudu u Požarevcu, gde su precizirani uslovi zakupa Bambi parka i kojoj će se nameni taj park privesti.

– Jefta je dobar teniser i radi kao teniski trener. Nije ni čudno što je od Milice uzeo u zakup „Bambi park“ da pravi teniske terene, jer je to odlična lokacija zvučnog imena. Znajući „Jeftu“ on će od toga napraviti izvrsni Teniski centar i zaraditi na njemu. Ispade „Jefta“ jači od porodice Đoković jer on gradi terene iako su se za tu lokaciju raspitivali Đokovići. Čak je prošle godine otac Novaka Đokovića, Srđan, bio u Požarevcu i raspitivao se za Bambi park, kako bi oni tu napravili Teniski centar – rekao nam je dobroobavešteni Milovan. Z.

Međutim, Momčilo Veljković, jedan od trojice „otporaša“ koje je Marko sa svojim saradnicima pretukao ispred kafea „Pasaž“ 2000. godine, smatra da Milica nema udela u tome, već da je preko „Jefte“ investitor sam Miloševićev sin, jer se na ovaj način ruga gradu i pravosuđu Srbije, i da ovako pokazuje svoju moć, posle oslobađujuće presude Arelacionog suda.

U Gradskoj upravi kažu da niko do sada nije tražio dozvolu za građevinske radove na toj lokaciji.

„Bambi park“ zajednički su podigli koncern „Bambi“ i Marko Milošević, 1999. godine, za vreme NATO-bombardovanja. Prošle godine „Bambi“ je pristao da gradu vrati svoj deo, površine dva hektara, s tim da podignuti objekti budu kompenzovani za dug koji je ovaj koncern dugovao gradu na ime zakupa lokala za prodavnicu „Slatka kuća“i zemljišta na kojoj se nalazi njihova fabrika. Gradonačelnik Požarevca, Miodrag Milosavljević, izrazio je želju da i Marko Milošević svoj deo, površine 50 ari, vrati nazad gradu, kako bi se zaokružila celina tog objekta.

– Iako sam nezvanično saznao da je porodica Milošević nudila svoj deo na prodaju za 100.000 evra, nama nikakva zvanična ponuda od njih nije stigla – rekao je gradonačelnik dodavši da od nas prvi put čuje da se u Markovom delu nešto gradi. On je napomenuo da će se ovih dana sklopiti ugovor sa koncernom „Bambi“ kojim se njihov deo Bambi parka vraća gradu i da će se posle toga napraviti projekat i plan rekonstrukcije tog objekta i da se nada da će se sledeće godine taj objekat završiti i dati građanima Požarevca na upotrebu.

Da li je Marko ili neko drugi investitor, i da li su dobijene dozvole za gradnju na Markovom delu „Bambi parka“, za sada se zasigurno ne zna. Ono što se zna je to da se tamo uveliko gradi što potvrđuju fotografije.

Pod zakup s vremena na vreme

U Markovom delu „Bambi parka“ nalaze se tereni za ekstremne sporotve i košarku, vidikovac, lavirint i bazen. Od kako je pobegao iz zemlje pre 12 godina, ovaj deo parka radio je s vremena na vreme, jer ga je njegova supruga Milica Gajić davala pod zakup požarevačkim privatnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari