Marš povodom Dana žena sutra u centru Niša 1Foto: V. Torović

Povodom predstojećeg Međunarodnog dana žena, u Nišu će se 4. marta, u podne, okupiti organizacije mreže „Žene protiv nasilja“ sa juga Srbije i održati marš centralnim gradskim ulicama, prenose danas Južne vesti.

Okupljanje je na početku Tvrđavskog mosta u podne, a pozivaju građane da im se pridruže i da idu zajedno sa njima – korak po korak do društva u kojem se ženama uvažavaju judska prava.

U centru Niša okupiće se sedam organizacija sa juga Srbije, koje su deo mreže „Žene protiv nasilja“.

Okupljenima će se obratiti Tatjana Nikolić iz Centra za devojke i Ana Saćipović iz Udruženja Romkinja Osvit, a marš će simbolično početi pesmom koja je deo kampanje „Jedna milijarda ustaje“.

Marš će početi plesom uz pesmu Break The Chain, koji se svuda u svetu izvodi u okviru kampanje „Jedna milijarda ustaje“, koja je pokrenuta pre deset godina kao reakcija na statistiku da jedna od tri žene u tokom života doživi neki vid nasilja, što bi bila milijarda žena.

Zatim će se okupljeni kretati ulicama Niša i nositi transparente sa porukama o ženskim radnim pravima, femicidu, silovanju i drugim važnim temama – najavljuju organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari