Stefan Babović, prvotimac Nanta i nekadašnji fudbaler Partizana i OFK Beograda, veruje da Sevojno ukoliko odigra pametno, može da iznenadi Lil.

– „Severnjaci“ su veoma jaka ekipa, među pet najboljih u Francuskoj i apsolutni favorit u duelu sa našim timom. Igrali smo dva puta protiv njih prošle sezone i oba puta smo poraženi napustili teren. Tokom cele utakmice trče u jakom ritmu i stvarno im u tom segmentu nema ravnih. Njihova omladinska škola je najbolja u Francuskoj, što se najbolje vidi kada pogledate mladu reprezentaciju „trikolora“. Većina igrača su bivši i sadašnji fudbaleri ovoga tima – priča Babović.

Gde je šansa „valjaoničara“ protiv tako moćnog tima?

– Veliki plus za Sevojno može biti odlazak Bastosa u Lion. Reč je o igraču koji je prošle sezone postigao 14 golova, a da pri tom nije bio napadač, pa će se njegov izostanak sigurno osetiti u igri „mastifa“. Koliko god bili u ulozi podređenog tima na papiru, „jarčevi“ će imati priliku da to demantuju na terenu. Šansa srpskog tima je i poslednja linija Lila, koja nekada zna da pod presingom napravi potez više, i tako stvori priliku za protivnički tim – tvrdi naš vezista.

DIMITRIJEVIĆ: Fali im napadač

Mladi srpski fudbaler, u prošloj sezoni član Grenobla, Miloš Dimitrijević vidi šansu Sevojna u nedostatku drugog napadača francuskog tima

– Lil je mlada ekipa koja je dugo na okupu i koja je gladna trofeja. Strpljivo grade svoje napade, čekaju grešku protivnika i onda dolazi do izražaja glavna osobina ovog tima, a to je trčanje. Ipak, u napadu im fali još jedan kvalitetan špic što bi naša ekipa trebalo da iskoristi – poručuje sin nekadašnje legende Partizana, Zorana Čave Dimitrijevića, Miloš. Dimitrijević je trenutno u potrazi za novim timom pošto mu je istekao ugovor sa Grenoblom. Za Srbina su interesovanje do sada pokazali Le Man i nemački Hofenhajm.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari