Prvo internacionalno takmičenje frizera u Požarevcu održano je, prošle nedelje, u hotelu „Dunav“ a organizator je bio Klub umetnika frizera i kozmetičara „Milano“ iz ovoga grada. U brojnim disciplinama i kategorijama, pored majstora ovoga zanata iz Srbije, nastupili su predstavnici Austrije, Grčke, Makedonije i Crne Gore koji su imali i svoje članove žirija.

Promoter manifestacije bila je poznata zvezda Olja Karleuša a, svojim prisustvom, značaj priredbi je dao i narodni poslanik, Žarko Pivac.

Takmičenje je otvorila Vukica Vasić, zamenica gradonačelnika Požarevca. – Zadovoljstvo mi je što se nalazim među predstavnicima ove kreativne umetnosti na manifestaciji koja, i zbog svog međunarodnog karaktera, ima veliki značaj za naš grad. Zahvaljujući vama, frizerima i kozmetičarima, ljudi, a posebno žene, lepo izgledaju pa se tada i dobro osećaju. Želim da vam ovaj dan bude posebno inspirativan kako bi pokazali svu svoju kreativnost i umeće, rekla je Vasić, poželevši sreću svim takmičarima.

Pobednici

Prvo mesto u konkurenciji za kreaciju dnevne večernje frizure zaslužila je Jelena Ivković iz Udruženja „Milano“ u Požarevcu. Najuspešniji u šišanju i feniranju bio je Milan Arnautović iz „Fasion stara“ u Čačku. Prema oceni žirija, u takozvanoj disciplini „Fly fashion“ najatraktivnija je bila kreacija predstavnice Makedonije Sare Galovske.

Perspektiva

Predsednik organizatora, Kluba „Milano“, čuveni požarevački frizer, Milan Ristić, pozdravio je sve takmičare, goste i članove žirija uz obećanje da će ova lepa manifestacija, već od iduće godine, okupiti još više majstora ovoga zanata iz više zemalja i širom Srbije. Ispred pokrovitelja i glavnog pomoćnika u samoj organizaciji takmičenja, Agencije za obrazovno pedagoške usluge „Kodeks“, prisutnima se obratila Snežana Milošević poželevši svima da ih čuva i pomogne im Bog uz obećanje da će samo nadmetanje biti potpuno pošteno ocenjivano. Inače, Agencija „Kodeks“ je, bez ikakve naknade, domaćin Klubu „Milano“ sa kojim je uspostavljena izvanredna saradnja.

Promoter

Promoter ove međunarodne manifestacije je pevačica Olja Karleuša. Ona je izrazila nadu da će maštovitost majstora frizure, kao sastavnog dela njenog života, podstaći kreativnost sopstvenog umetničkog rada.

Zahvalnica „Braničevu Danas“

Organizatori internacionalnog takmičenja frizera dodelili su posebnu Zahvalnicu našem listu „Braničevo Danas“. Kao medijskom sponzoru ostaje obaveza da u daljim manifestacijama bude još plodonosnija saradnja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari