Rodbina, prijatelji, kolege novinari obeležili su juče 12 godina od ubistva dopisnika Večernjih novosti iz Jagodine Milana Pantića. On je mučki ubijen u hodniku ispred svoga stana, u Ulici Branka Radičevića, 11. juna 2001. godine, a ubica još nije otkriven.

Predsednik Komisije za istraživanje ubistva novinara Veran Matić izjavio je u Jagodini da se neće stati dok ne bude potpuno jasno ko su ubice i ko su nalogodavci ubistva novinara ili dok ne budemo imali jasne razloge da je nemoguće tako nešto otkriti.

– Prvi put sada na našoj strani imamo MUP, BIA, imamo Vladu koja je osnivač Komisije i imamo kolege i udruženja novinara, ali i podršku celog sveta, i ovo moramo iskoristiti“, rekao je Matić na komemoraciji.

Na pitanje kakva bi saznanja mogao Komisiji da pruži bivši šef DB Jovica Stanišić, Matić kaže da to zavisi od Stanišićeve zainteresovanosti da doprinese istrazi, s obzirom da se tvrdi da je Služba u njegovo vreme radila drugačije nego pod njegovim naslednikom Radomirom Markovićem.

– Zamolićemo Stanišića da svedoči kao što su mnogi svedočili, i verujem da će on to i uraditi, i da ćemo moći iz toga, ako bude sarađivao sa Komisijom, izvući dosta zanimljivih zaključaka, ističe predsednik Komisije za istraživanje ubistva novinara. 

Poziv građanima

– Ovih dana pojaviće se poziv građanima koji imaju neka saznanja, ili su očevici ubistva novinara, koji mogu dati informaciju, jer smo videli da toga nema dovoljno u sadašnjoj dokumentaciji, rekao je, između ostalog, Veran Matić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari