Mediji: Na brodu u Đenovi nađeno 450 kilograma kokaina i telo srpskog državljanina 1Đenova Foto: Miloš Majstorović

Policija Italije je u Đenovi zaplenila oko 450 kilograma kokaina na brodu koji je doplovio iz Brazila i na njemu pronašla beživotno telo državljanina Srbije, pišu italijanski mediji.

Policija je uhapsila lučkog radnika dok je istovarivao drogu iz kontejnera sa teretnog broda „MSC Adelaide“, prenosi Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK).

U kontejneru je pronađeno 14 kesa sa 400 paketa kokaina, ukupne težine 445 kilograma, navela je italijanska policija. Vrednost pronađenog kokaina na crnom tržištu iznosi oko 30 miliona evra.

Policija nije potvrdila da je na brodu pronađeno beživotno telo srpskog mornara, starog oko 50 godina, o čemu su izvestili brojni italijanski mediji. Oni navode da nije utvrđena povezanost dva događaja.

Brod „MSC Adelaide“, koji je nosio tovar kafe, stigao je u italijansku luku iz brazilskog Rio de Žaneira pre dva dana. Pošto se tovari koji stižu iz određenih geografskih područja smatraju rizičnim, kontejneri su sa broda premešteni u lučki terminal kako bi kasnije bili pregledani.

Međutim, policija je tokom noći na sigurnosnim kamerama videla da je lučki radnik pomerao jedan od kontejnera zbog čega je odlučila da interveniše i uhapsila radnika dok je istovarivao kese sa kokainom.

Brod je plovio pod zastavom Paname, a pre nego što se usidrio u Đenovi, zastao je u Španiji, u Valensiji i na Kanarskim ostrvima, kao i u luci Đoja Tauro na jugu Italije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari