Mediji: Rat u Ukrajini može da ugrozi funkcionisanje i srpskog ratnog vazduhoplovstva

Ostavite komentar


  1. Ne da moze,nego je ugrozio. Svaki nalet aviona znaci njegovo sto brze prizemljenje. Nemamo ni sraf jedan da se zameni a da ne treba da se uveze,fabrike davno ne postoje u nas koje mogu nesto da pokrpe. Direktno je pogresnim procenama ugrozena bezbednost i to na duge staze.

  2. A sta smo mogli, od koga da kupimo obzirom na obuku, iskustvo…. Sad smo poceli ko Argentina 80tih, kupujemo oruzje na sve strane. I kad je poceo Foklandski rat, nema kompatibilnosti, neobuceni ljudi….

  3. Amerika mora da se pomiri da Srbija ne može da istrese milijardu dolara za 35 „Fantoma“ kao Nemačka a ne može ni da dozvoli sebi luksuz da je cucaju Aljbin Kurti i ostrvljena Vljosa Osmani kako im se prohte. Za sve će se naći način pa i za ove probleme. Pa bar je Amerika majstor u naoružavanju zemalja koje su pod embargom UN i to bi trebalo da znaju. A možda i znaju pa se zato ljute.

  4. U celom svetu 80 zemalja u svojim oružanim snagama ima Mil Mi 8/17 helikoptere. Na osnovu ovoga lako će se naći rešenje za nabavku rezervnih delova. Na kraju krajeva, kineske transportne letelice mogu bez problema doturiti sve što je potrebno.

  5. Srpsko vazduhoplovstco je na nivou albanske mornarice, znaci grandiozno. Razlika je sto Albanija ima svest o grandioznosti njihove mornarice, a nama treba neko vreme za spoznaju o grandioznoj granduoznosti narecenog.

  6. Opet ti fasisti sve i da okupiraju opljačkali ceo svet pa bi i srbiju dosta vise

  7. Питаће они Путина када треба да прође да се ослободи ваздушни простор.

  8. Da se kupe Rafali,nema problema.To može i niko ne pominje okruženje,krhki mir.. ali kad treba nešto da stigne iz Kine ili Rusije onda je to strašno.

  9. Ма тај Путињ је крив за све, да није Путиња, АМерика би мола од свта д направи чича Томону колибу и тако оствари свој вековни робовласнички сан…

  10. Nije bas tako, migovi 29 su remontovani i lete do 2028 idnosno 2032…a i ostale sisteme ruskog porekla imamo decenijama u naoruzanju i samostalno ih odrzavamo sopstvenim kapacitetima, delovi su nabavljeni na vreme…

  11. Šta se brinete, ko će da nas napadne?
    Skrpiće se nešto za Er-polising.
    Kanibalizovaćemo neispravne avione.
    Izdržaćemo.
    Osim ako nas ne pojede mrak, onaj demokratski, zapadni.
    A nešto se nadvijaju neki tamni oblaci.

  12. Onaj ko razmislja na ovaj nacin moze da bude siguran da ce iskljucivo Rusija odluciti da li ce poslati naoruzanje!

  13. Bili smo pod sankcijama i naoružanje je bilo mnogo starije od ovog sada . Samo budala misli da su sankcije uspešne . Uvek se nađe način da se zaobiđu sankcije i dobije željena roba,bar mi to znamo. Tada nismo imali „Danas“da nam priča priču kako cmo sve pogrešno uradili i da smo trebali da uđemo u NATO i kupimo zapadno oružje. Probali ste i ovakvim tekstom da utičete na javnost ali bez uspeha . Vi i vama slični, bez obzira na oružje, kad zagusti vatate krivinu, i bris na obećani zapad . Defetisti i škart je uvek postojao pa na vas niko i ne računa . Samo vas treba na vreme uočiti i znati čiji ste ,a za dalje,ma zna se kako se postupa kad je zemlja u ratu…

  14. To uopšte nije problem. Ako nam zapad ne dozvoli uvoz delova iz Rusije treba zapretiti rušenjem mostova na Dunavu i nema rečnog saobraćaja To je naš adut samo treba biti hrabar. Kada ih udariš po džepu to ih najviše boli.

  15. Pa nama i netreba neko naoruzanje,mi nikog ne napadamo a ako bi nas i neko napao,nije ni svetan da bi otvori pandorinu kutiju kad bi se rastrkali po svetu za mesec dana ni gace nebi imali da obuku

  16. Petre, nemoj da lupaš! Mi smo avione i tenkove dobili. Sem toga od 14 aviona MIG29 leti povremeno, tj vrlo retko sat vremena bukvalno JEDAN avion. Samo jednom sam video 10 min 2 avi8na MIG 29! Ostali stoje u garaži, tj u kaponirima, koji se usput nalaze na Aerodromu u Batajnici totalno nezaštićeni, i u slučaju bilo čega, bili bi uništeni u hangarima pre nego što polete! Najbolje da sve to pobacamo, i kupimo Američko i EU naoružanje, s obzirom da smo mi prebogata zemlja, sa izuzetno razvijenom industrijom, gde rade visokostručni radnici i inženjeri, a sirovine su domaćeg porekla!!!

  17. Gluposti. Dokle god ima letova na liniji Beograd-Moskva, rezervni delovi i potrošni materijal se uredno dostavljaju. Pa ne sede u vojsci „zumbuli“ logističari, pa da planski i na vreme nisu obrzbedili potrebne materijalne resurse, gde spada i vazduhoplovna ubojna sredstva koje nosi MiG 29, pa i za modernizovanu verziju.

  18. Па нека руска средства доставе Кинези

  19. Srbi su kupili ruske avione jer čekaju i nadaju se da će Rusija zauzeti pola Europe ..a ako se to izjalovi onda će čekati novog Vožda . 500-600 godina brzo prođe.

  20. Za titovo vreme imali smo orlove i jastrebove iz sopstvene proizvodnje i za ogroman izvoz. Migove smo izgubili za tri dana ratovanja. Pa sad ti vidi…

  21. Neka nama Rusi daju ono što smo ugovorili i kupili pa da vidimo ko neće da dozvoli prelet aviona sa opremom.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.