Mediji su najveći korisnici autorskih dela, ali i nosioci autorskih i srodnih prava 1Foto: Aleksandar Roknić

Mediji su najveći korisnici autorskih dela, ali i nosioci autorskih i srodnih prava, navodi se u pozivu Asocijacije medije i Zavoda za intelektualnu svojinu, koji pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, organizuju okrugli sto na temu „Uloga medija u zaštiti autorskih i srodnih prava“.

Danas skoro da ne postoji ni jedan mediji, koji nije u sudskom sporu na temu kršenja autorskih prava, navodi se u pozivu i ističe da je materija autorskog i srodnih prava veoma kompleksna, jer mediji, u poslovanju, masovno koriste autorska dela.

„Svrha okruglog stola ‘Uloga medija u zaštiti autorkih i srodnih prava’ je da istraži i rasvetli temu intelektualne svojine u medijima, kako bi se ostvarila i zaštitila autorska i srodna prava u medijima i ceo posao podigao na viši nivo. Cilj je da se evidentira trenutno stanje: koliko su mediji upoznati sa zaštitom intelektualne svojine i relevantnim propisima, koji uređuju oblast autorskog i srodnih prava, dakle da se medijskim radnicima približi problematika zaštite intelektualne svojine, ponudi jasna informacija: kako da se rad uskladi sa zahtevima zakonima o autorskim i srodnim pravima“, ističe se u pozivu.

Zorica Gulas iz Zavoda za intelektualnu svojinu je moderator okruglog stola, a učesnici su Dušan Stojković, advokat​, Vladimir Marić, direktor Zavoda za intelektualnu svojinu​, Zoran Sekulić, direktor i vlasnik novinske agencije FoNet​, Dragica Popesku, sudija Apelacionog suda, Predrag Vasić, sudija Apelacionog suda i Zvezdan Mančić, predsednik Centra za razvoj fotografije​

Okrugli sto biće organizovan u četvrtak, 11. marta 2021. sa početkom u 11:00 časova, na zoom platformi kojoj je moguće pristupiti putem sledećeg linka.
Meeting ID: 885 2481 3719
Passcode: 4f8CGA

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.