Mediji su slobodniji nego u vreme vlasti Borisa Tadića

Vladimir Radomirović, novoizabrani predsednik Udruženja novinara Srbije, za Danas

Ostavite komentar


  1. Au čoveče pa jel moguće , ispada da su mediji bili najslobodniji za vreme Miliosevica.

  2. Konacno da neko "prozove" bivseg (give me five) "ja kao predsednik"-a !! Nisam siguran za medijsku scenu u njegovo vreme u odnosu na danas,al““ jedno sam siguran, pakt sa SPS-om je pokopao sve moje nade !!! Da se videti !!

  3. Nemam pojma da li su mediji tada bili slobodniji, ali se u uredjivackog politici slabo toga promenilo, ili se promenilo na gore, ali ne zbog cenzure, nego zbog zelje medija da se ne zameraju sirokim masama.
    Neke teme su i dalje zabranjene u medijima, bas kao sto su bile zabranjene i u vreme Tadica, Kostunice.

  4. Đilas tajni vlasnik nečega? Pa nemojte gospodine da razočaravate ove FINE I KULTURNE što imaju zube

  5. Imamo mozda sve zube. Ali sigurno imamo finocu i kulturu. Imamo cak i mozak.

  6. E ovo vec ide na dusu Danasa. Pa ne morate objavljivati svakakve gluposti da bi dokazivali da ste nepristrasni. Ako vam je cilj da izbalansirano kritikujete, mogli ste pohvaliti izgled namestaja koji koristi Jorgovanka ili kvalitet koze od koje je napravljena Vulinova jakna. Ovaj clanak je ko cir na d..tu…
    Poz!

  7. Pogledajte sano to lice.I taj pogled. Mislim da je ovo dobar materijal za psihologe a možda i psihijatre

  8. Ako pogledamo godišnje izveštaje Reportera bez granica o slobodi medija u svetu, videćemo da je na toj listi Srbija 2016. zauzela 66. mesto, dok je 2010. bila 19 mesta niže – na 85. mestu

  9. Vladimir Radomirović je školski primer obrasca ponašanja vlasti u Srbiji. Naime, čovek je nedavno praktično nagrađen dovođenjem na čelo vazda režimskog odn. "dvorskog" UNS-a. A zašto je nagrađen? Pa bio je šef te "Pištaljke". E sad, u tome i jeste problem. Država, naime, osnuje tobožnje kritički-orijentisane medije kao što je "Pištaljka" a sa krajnje podmuklom idejom da to predstavi kao mesto na kome će "insajderi" moći slobodno i bez kazne da se obrate za pomoć u slučaju korupcije državnih organa itd. A u stvari je reč o najobičnijoj "navlakači" za naivce kojom država tj. njene Službe uhvate one koji su suviše pošteni da bi prešli preko korupcije i kriminala u sistemu državnog aparata. Zato je potpuno jasno zbog čega Vladimir Radomirović hvali "odličan" zakon o uzbunjivačima ali kojem niko ne veruje niti se "zviždači" usuđuju da nešto ozbiljnije prijave. Drugo, Radomirovićevo nemušto hvalisanje poslednjih pet godina (Vučićeve) vlasti i konstantno napadanje Tadićevog režima je veoma providno. Daleko od toga da je Tadić nešto pozitivno čega bi se trebalo sećati jer je i on bio sledbenik Miloševićevsko-Koštiničine politike "Država – to sam ja" i ponašao se kao predsednik svih Srba sveta a ne predsednik svih građana Srbije (uključujući i one koji nisu Srbi). Takođe, Vladimir Radomirović se hvali pisanjem "Pištaljke" o zloupotrebama Siniše Malog. Naravno, hvali se sada kada je Sinišu i njegov Veliki Vođa – Koordinator svih Službi "pustio niz vodu". Sve u svemu, pravi lik i delo novog poglavara UNS-a cenićemo na osnovu realnih činjenica a ne po tome koliko često ponavlja ime i naziv trenutno vladajuće strukture i njenih lidera.

  10. Većina medija je danas nezavisna od zdravog razuma!?Čast izuzecima!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.