Medijima bliskim vlasti najviše para, kritičarima kazna

Kako je Grad Beograd podelio novac na konkursu za sufinansiranje projekata medijskih sadržaja o javnom informisanju

Ostavite komentar


  1. Ozbiljna, odgovorna, principijelna, pravedna, etc ,etc….Ako je od ove vlasti – stvarno je ““““neočekivano““““. Hahahahaha…….

  2. Konkurs za dodelu sredstava medijima je realizovan na legalan i transparentan način.

  3. Kako da ne, malo sutra, izmišljajte još više. Niko ne finisira medije, ni novine oni se same štampaju, i po tiražu zarađuju. Ovo je sramota više šta pišete i koliko obmanjujete ovaj narod.

  4. Ne mogu naći baš neke provladine medije ali ako je vest takva SNS se opametio pa medijia prilaze kao DS, a ako ste nazavisan medij šta će am državna lova.

  5. Grad Beograd nije neka firma koja je prodala svoje proizvode na trzistu pa zaradjeno moze da deli kako hoce i kome hoce. Na zalost svest o tome kod gradjana ne postoji. Niko ni ne zna kako mu grad uzima pare. Zasluzni su tome i mediji kao sto je i ovaj a ne samo oni sto su se ovajdili. Tako da i clanovi komisije mogu lagodno da primaju "poklone kao znak paznje" od samih "laureata".

  6. Zahvalite se Draži na popularnosti Danasa, sve manje se primeraka proda, neka s e on zamisli šta je doneo dobro Danas, uništiće list do nula primeraka.

  7. Dobro je sto objavljujete komentare botova.
    Njihovi komentari vise nisu uobicajeno blentavi,maloumni.U poslednje vreme oseca se neka vrsta histerije,svesni su da vreme istice,sat kuca tik-tak.

  8. Kakav cinizam , ako je neko objektivan onda se to vodi pod "blizak vlastima" .Sramota je tako deliti medije i uostalom nije problem kad medij ima stav vec kad ga nema , to je ono kad medij po difoltu pod recju "kriticki" a deluje destruktivno anti.U UK je normalno to "medij blizak …" a ovde se to zloupotrebljava u negativnoj konotaciji.

  9. Zar su mediji koji pljuju po narodnoj volji očekivali sredstva, ne da su naivni, bezobrazni su.

  10. Pa šta će ovima što nisu dobili novac od države uopšte pare, kada njih ionako finansiraju strane ambasade i razne "institucije za razvoj demokratije" iz EU? Konačno jedna razborita odluka vlasti.

  11. Voditeljka Pinka kao nezavisni stručnjak koji odlučuje o kvalitetu i značaju podnetih projekata! Sve je objašnjeno!

  12. Jeli bre botovi dali ćete se jeenog dana stideti ovakvih poltronskih lupetanja.I dali ćete sutra svojoj deci priznati da ste bili toliko jadni i podržavali najvećeg lažova našeg naroda.Stidite se ako znate šta je to.

  13. Pa mediji čiji su vlasnici stranci logično je da ih finansira njihov gazda , a ne da ih finansira država.

  14. Pa to je i logično. Utrikivanje sa konkuretnim novinskim agencijama u veličanju lika i dela nije jednostavno. Mnogo košta.

  15. Pa i "zuta kuga" – politicko preduzece je namestala svojima. Inace ova budalastina od "projektnog finansiranja" je recidiv zute kuge. Napredni samo isto koiste za sebe, nece valjda za zute. Inace, opste je poznato da su Boris i Miki isfinansirali nastanak SNS, ali im sada nije po volji.

  16. Može li neko sa mi objasni zašto se država uopšte razvacuje parama finansirsjući medije?
    Prvo oni sumanuti novogodišnji ukrasi pa sad ovo.

  17. Да, да, издржавају се од продаје и тиража, нарочито информер, чија цена од 20динара ни једну страну не може да покрије…

  18. Da bismo bili bliži argumentovaj istini, trebamo se vratiti u 2011. i 2012 (i malo ranije), kada su i zakonski oblikovane ove ideje o privatizaciji medija. Dakle, jedan ““projekat““, koji treba da nam odgovori koje interesne grupe, sa imenom i prezimenom, stoje iza ovog koncepta.
    Lepa je ideja od ““proterivanju države iz medija““. Je li time ““proterana vlast““. Po, tamo nekom Veberu, drćavu karakteriše ““monopol vlasti““
    Zašto su važna imena? Pa, valjda je neko kriv što je od nezavisnih medija napravio ikebanu transparentnosti. U ovoj sistuaciji, svakako da nema nikakvog ““javnog interesa““. Javni ineres je ostvaren kao jadni interes vlasti i njoj bliskih osoba

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.