Međunarodne igre bez granica gostuju u Zrenjaninu 1FOTO - IK-MŠ

Međunarodne igre bez granica gostuju sutra u Zrenjaninu na gradskom bazenu, gde će se nadmetati predstavnici gradova koji se takmiče za plasman u međunarodno finale. Reč je o osmoj sezoni takmičenja, u čijem će se ovogodišnjem polufinalu naći 12 zemalja.

Igre su osmišljene da budu atraktivne i da zabave publiku, razviju prijateljstvo među takmičarima i ukažu na važnost bavljenja sportom.

– Igre su napravljene po ugledu na tradicionalne discipline kao što su morska alka, leteći vaterpolo, vuča konopca, trka magaraca, vodena košarka. Takmičenje sadrži 13 disciplina koje su zabavne, a dižu i nivo adrenalina kako kod takmičara tako i kod publike, objašnjava Miroslav Kržik, direktor projekta.

Prema njegovim rečima, ekipe se sastoje od po osam takmičara, a troje moraju biti žene. Ove godine prvi put će i rekreativni sportisti dobiti priliku da prijave svoje ekipe. Karavan je krenuo 1. jula iz Hrvatske, a u Srbiji su prva takmičenja održana u Čačku. U Zrenjaninu se takmičenje održava danas, 12. jula, dok je u Somboru 15. jula, a nakon toga na Zlatiboru. Spektakl na zrenjaninskom bazenu počinje u 19,30 časova a ulaznice će se prodavati po ceni od 50 dinara dok je prihod namenjen u humanitarne svrhe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari