Memić: Ministar policije da revidira svoju odluku o prijemu vatrogasaca 1Husein Memić Foto: SDP

Potpredsednik Sandžačke demokratske partije (SDP) i nosilac liste te partije za Bošnjačko nacionalno veće (BNV), Husein Memić, reagovao je na odluku MUP o prijemu kandidata na osnovnu obuku za vatrogasno-spasilačke jedinice.

Memić je u svom saopštenju naveo da zna da je među kandidatima bilo više od 20 Bošnjaka i nijedan nije primljen.

„Dakle, iz Novog Pazara, u kojem su Bošnjaci 70 odsto stanovništva, od 4 kandidata nula je Bošnjaka. U Prijepolju. Gde je 40 odsto Bošnjaka, od dva primljena nula je Bošnjaka. Pa čak, ni u Tutinu, gde je 98% Bošnjaka, nije bilo mesta za jednog Bošnjaka. Ova odluka je, u najmanju ruku sramna, ali ono što posebno mene brine je činjenica da će ona imati dalekosežne posledice na međunacionalne odnose u zemlji“ – naveo je Memić u svom saopštenju za javnost i ocenio da je „ovo tipičan primer diskriminacije po nacionalnoj osnovi i sa pravom proizvodi revolt među Bošnjacima“.

Pozvao je ministra unutrašnjih poslova „da revidira svoju odluku, da izabere najbolje ljude prave zaštitnike svog naroda“

Memić je poručio ministru da ukoliko ne promeni svoju odluku „biće odgovoan za sve što ovako nakaradna odluka može da proizvede“.

MUP je konkurs za obuku kandidata za vatrogasno-spasilačke jedinice, raspisao je u martu ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari