Memorijalni turnir „Miša Gvozdeni“ za varaličare Srbije u Donjem Milanovcu 1Memorijalni turnir "Miša Gvozdeni 2019"/Foto: J. B. K.

Prva subota u decembru vreme je kada se u Donjem Milanovcu okupljaju „smuđaroši“ iz Srbije i regiona na Memorijalnom turniru u varaličarenju „Miša Gvozdeni“. Svoje učešće na ovoj sportskoj manifestaciji najavilo je oko 150 ribolovaca, koji će se u subotu, 4. decembra, nadmudrivati sa dunavskim ribama.

Smederevac Milan Pešut, poznatiji kao Miša Gvozdeni, posle dijagnoze da mu je tuberkuloza odnela čitavo levo i dobar deo desnog plućnog krila, napustio je asfalt i sve ono što predstavlja gradski život.

Spustio se niz Dunav i svoju kamp prikolicu parkirao podno arheološkog nalazišta Lepenski Vir i poslednjih desetak godina svog života proveo na obali Dunava, ne samo zbog ribolova, već zbog reke, prirode i života.

Njemu u čast još jedan ribolovac, ali iz mlađe garde, Miloš Panić, varaličar, organizovao je prvi Memorijalni turnir u varaličarenju i nazvao ga “Miša Gvozdeni”.

I već na prvom turniru bilo je oko 150 takmičara, pandemija je malo uticala na brojnost prošle godine, ali ove se, po svemu sudeći, sve vraća na svoje mesto.

Momčilo Nastasijević iz Kluba sportskih ribolovaca “Štuka” iz Donjeg Milanovca rekao nam je da IV Memorijalni turinir “Mikša Gvozdeni” u subotu, 4. decembra, počinje okupljanjem takmičara i prijavom , a da će se takmičarski deo odvijati na gradskom keju.

Peca se od 10,30 sati, pa sve do prvog mraka, dakle, do 16 časova, a sat vremena kasnije na zajedničkom druženju biće proglašeni pobednici.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari