Mere su obesmišljene, a narod igra ruski rulet

Dr Zoran Vučinić, epidemiolog u penziji, upozorava na alarmantno epidemijsko stanje   

Ostavite komentar


  1. Ne mogu da verujem da i dalje pričaju o antivakserima i njihovoj krivici.Da pune su bolnice i vakcinisanih trećom dozom.Objasnite nam to.

  2. Proizvodjači vakcina na zvaničnim sajtovima kažu da su vakcine u fazi ispitivanja. Upotrebne dozvole su dobili ali privremene. A o efikasnosti je sve jasno sem koliko će doza trebati.

  3. @Maaaa
    Ako ovaj gdin/gdja moze ovako bezdusno da laze, mogu i ja njemu/njoj da kazem da je besprizorna lazovcina.

  4. Da li se antivakseri pitaju sta im ubrizgavaju u bolnicama kada obole. I na to lečenje moraju da stave potpis. Tada se ne pitaju za čipove, menjanje DNK i ostale gluposti. Primaju kao bele lale kada počnu da dišu na škrge. Licemeri koji nas zarazavaju. A pravo na zivot je pravo nad svim pravima. Sram ih bilo. I antimaskere takodje.

  5. Nikola care glupi jesi li primio vakcinu jesi jel te štiti da se ne zaraziš ne štiti jesi li ispao glup jesi i kako ti je kriv za to neko ko nije hteo da se vakciniše leba ti a nema antimaskera samo nepismenih jer na kutiji od maske piše da ne štiti od virusa jbg em si glup em si nepismen.

  6. Niko nije izgubio kontakt sa narodom . Deo naroda je izgubio kontakt sa samim sobom. Naj jednostavniji je odgovor što vi takvi penzionisani stručnjsci idete naruku anti vakserima pa im i dalje povlađujete i pomažete u njihovom ruskom ruletu . Šta više hoćete od države ? Država je nabavila vakcine ,otvorila punktove za vakcinaciju pa ko želi da se vakciniše nek izvoli i dobiće vakcinu i revakcinu i buster vakcinu kad dođe vreme . Ko neće nemora, verovatno će se razboleti . Neko će se izlečiti neko neće .Dokle više bacati krivicu na krizni štab i na vlast ko god da je na vlasti .Lične frustracije lečite na drugim mestima a ne preko sredstava informisanja koja vode isključivo stranačku podelu i pripadnost uz vašu svesrdnu pomoć . Ovo kako komentarišete nije za dobrobit uspeha u borbi protiv pandemije jer ne govorite kao zdravstveni radnik već kao politički stranački oponent stranci koja je na vlasti …

  7. Ja sam u martu bio u infektivnoj klinici.Lečen od kovid 19, primao sam terapiju ,bio na kiseoniku i niko mi nije tražio nikakav potpis da bi me lečili i izlečili . Da su i tražili potpis ja bih potpisao .U tome ne vidim ništa strašno,jer je moja volja da se podvrgnem lečenju . Potpis je potreban u današnjoj ,,demokratiji „da se izbegne zloupotreba stranke u sporu i tuži kliniku i lekara i da zahteva veliku odštetu zbog smrtnog ishoda ili neke druge moguće posledice u lečrnju ili primeni neke terapije ili hirurškog zahvata . To je svuda usvetu pa eto uz demokratiju doslo i kod nas .Ko voli nek izvoli . Ko neće kod lekara nek ide kod travara i babe da mu baje oni ne traže potpis . Tu je pravilo koliko daš ali je do skoro bila bruka dati sto evra ili manje .

  8. Još davno upoznao sam ovog čoveka,koji je veoma posvećen struci kako onda tako i sada.U ovom tekstu tačno je potrebno u srž problema-nepoverenje.Pa nemože nam iliti poverenje sigurno Kisićka koja sedi i koketira ,za koju je bitniji stajling nego problem vakcinacije.Čudi me da ovakve ljude poput Vučinića nisu uzeli u pomoć kao i Gligićku Delića Šeklera itd.Ovaj krizni štab mora da da ostavku jer ga je politički deo načisto degradira svojim odlukama.

  9. Hvala na ovako dobrom tekstu,ali gde je razlog da se primi vakcina.Mnogo je obolelih vakcinisanih.

  10. Joj VTF, ne razumem tvoj tekst. Nigde zapete, nigde tacka. Izvini, na kraju je tačka. Ti si pismen i obrazovan čovek. I sve si razumeo. Ja sam razumeo da si probao da me uvrediš. Moraš jače da se trudis. Ima dosta posla za tebe. Nadam se iskreno da ce neko uspeti da ti pomogne.

  11. Poznajem dosta antivaksera i analizirao sam ih, imaju jednu zajedničku crtu, to su ljudi koji se plaše, a to kriju i od sebe, čega se plaše, pa svega, a dominantno smrti, to je iracionalan strah, neuhvatljiv, nemam dilemu da je to problem. Dakle, antivakserstvo je psihološki problem, tako mu treba pristupiti, ima tu i edipovskom momenta, potreba da se prkosi svakom autoritetu

  12. Prvo i osnvno pravilo je da kompromitovan covek ne moze da ubedi narod pa makar hiljadu pita bio u pravu. Mislim na dr. Kona i na dr. Tiodorovića koji su kompromitova i u aferi sa vakcinama za svinjski grip, uz to su na početku korona virusa napravili veliku gresku sa krvničkim zatvaranjem i lupetanjima bez podataka. Mene je odmah zapanjilo da ništa ne znaju o komunikaciji sa javnošću što inače zna svaki državni ćata kada izade pred kamere.

  13. Mojih šest poznanika obolilo od korone nakon druge doze vakcinacije , vjest sigurna i provjerena i vrlo zabrinjavajuća .
    Nešto je trulo u državi Danskoj . . .

  14. Molim Vas lepo, svi smo mi do sada vakcinisani sa vakcinama koje su testirane dugi niz godina.Zbog cega mislite da treba da primimo nešto za sta još uvek teče eksperimentalni period? Da je sve islo po redu ni sumnje u dobrobit vakcine ne bi bilo. Zašto mislite da ce se taj svet oko nas vakcinisati? Verovatno nismo samo mi u pitanju čim i u ostalim zemljama sveta postoji takvo mišljenje.Ponavljam, svi smo primili od rođenja vakcine koje smo trebali-ali ove, neispitane i sa mogucim ozbiljnim posledicama-trebali bi i Vi da se slozite nisu pouzdane, bar za sad.

  15. Nijedne mere u Srbiji vise nece proci,
    narod je sam video i shvatio o cemu se radi i ne mozete da ga lazete.
    Sada je trenutno najveca laz da umiru samo nevakcinisani a evo jos niz lazi od vas epidemijologa strucnjaka:
    1.Prirodan virus
    2.Revakcinacijom ste totalno zasticeni
    3.Prva vakcina za covid ce biti 2022
    4.Vakcina 95% sigurna,nema nezeljenih posledica.
    5.Virus se prenosi kapljicno i dodirom
    6.Nece biti pritisaka za vakcinaciju
    7.Deca su najveci prenosioci virusa

  16. Vas gospodine Nikola mogu da zaraze i vakcinisani. U čemu je poenta vaseg komentara!?Shvatate li da ste u kontradiktornosti sa stvarnim stanjem i vašom izjavom.

  17. Boco, za operaciju dajete potpis i znate koji su sve rizici-za vakcinu dajete potpis ali ne znate koji su rizici. U tome je razlika…

  18. VI idite u taj razvijeni svet sa takvim razmisljanjem mozete i na onaj svet a vakcinisite se svaki mesec nemojte da preskocite neki

  19. Kada sve ovo prestane da bude politicka igra, istoka-zapada[EU_RUSIJE, RUSIJE-AMERIKE, AMERIKE-KINE I SLICNIMA], I bude vakcina validna u svakoj tacki sveta kao one u SANITARNOM PASOSU koji se nosi kad se putuje u tropske zemlje: afrike ,indije, juzne amerike …. A vi SSTRUCČNJACI znate o cemu pricam, bicu prvi koji ce se vakcinisiti i podrzavati tu pricu !!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.