Meštani blokirali put u Preljini zbog neisplaćene oduzete zemlje za izgradnju autoputa 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/DS)

Nekoliko desetina meštana blokiralo je danas u 14.00 časova kružni tok u Preljini kod Čačka kojim je zaustavljen saobraćaj na Ibarskoj magistrali i na ulasku na autoput, nezadovoljni što im ni posle četiri godine nije isplaćena zemlja koja im je oduzeta zbog izgardnje autoputa.

Blokada puta trajala je do 16.00 časova.

Na blokadi su učestvovali meštani iz oko 10 sela iz okoline Čačka i Kraljeva kojima je oduzeta zemlja koja je bila na trasi takozvanog Moravskog koridora.

Oni su rekli agenciji Beta da četiri godine traju njihovi sudski sporovi sa preduzećem Koridori Srbije jer nisu bili zadovoljni ponuđenim cenom za zemlju koja im je oduzeta za izgradnjh autoputa.

Prema njhovim rečima sudski sporovi se odugovlače, predstavnici Koridora Srbije i ne dolaze na zakazana ročišta.

Meštani ističu da su ogorčeni i što se isplata oduzete zemlje vrši „selektivno“ i da je prema njihovim informacijama nekima već isplaćena sva oduzeta imovina.

Oni su najavili da će, ukoliko sutra ne budu imali sastanak sa predstavnicima Koridora Srbije, nastaviti sa blokadama kružnog toka u Preljini i narednih dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari