Meštani čačanskih sela ponovo protestovali zbog eksproprisane zemlje 1Foto: N1

Više desetina meštana čačanskih sela koja se nalaze na trasi auto-puta Preljina-Pakovraće protestovali su ispred zgrade Gradske uprave u centru grada jer im još nije isplaćena zemlja oduzeta pre više od godinu dana za izgradnju auto-puta.

Njihov današnji protest je treći u poslednjih mesec i po.

Oni navode da su podneli tužbe nezadovoljni ponuđenom cenom od 45 evra do 150 evra po aru za eksproprisanu zemlju, ali da su sudski postupci „u stagnaciji“ oko godinu dana.

Građanima koji su protestovali obratili su se predstavnici, koje su delegirali za sastanak, održan u sredu u Vladi Srbije.

Članovi delegacije su obavestili okupljene građane da je sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić dogovoreno da sve nadležene gradske institucije ažuriraju dostavljanje podataka koji su potrebni gradjanima u sudskim sporovima sa državom oko cene eksproprisane zemlje.

Prema njihovim rečima, Brnabić je rekla da će biti isplaćena eksproprisna zemlja po ceni koji sud odredi.

Meštani desetak čačanskih sela koji su protestovali rekli su agenciji Beta da su „vrlo nepoverljivi prema obećanjima Vlade Srbije“, da su do sada „više puta bili prevareni“ i da neće odustati od svojih zahteva.

Njima se niko iz rukovodstva Čačka nije obratio, a meštani ističu da nisu ni tražili da ih prime.

Oni danas nisu blokirali put, a protest su održali na trotoaru ispred zgrade Gradske uprave.

Meštani koji su protestovali nosili su parole na kojima je pisalo „Gradonačelniče, da li vašu zemlju prodajte za 100 evra po aru“, „Stop pritisku na veštake i na sud“, „Samo u Čačku jedan ar vredi 100 evra“, „Gradonačelniče, samo vi u Srbiji dajete našu zemlju u bescenje“.

Među parolama su bile i „Ne damo metar dedovine za paklu cigareta“, „Zašto od seljaka pravite socijalni slučaj“, „Eksproprijacija jednako otimačina“.

Protest je prošao bez incidenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari