Meštani Gornje Gorevnice blokiraće seoske puteve zbog štete koja se pravi izgradnjom autoputa 1Foto: Pixabay/sumanamul15

Meštani sela Gornja Gorevnica kod Čačka najavili su za subotu blokadu seoskih puteva nezadovoljni što se oni „uništavaju“ saobraćanjem teških kamiona koji prevoze materijal za izgradnji autoputa Preljina-Požega.

Oni navode da nisu protiv izgradnje autoputa niti žele da zabrane prolazak kamiona već samo traže da se putevi saniraju kada se pojave oštećenja.

„Put se konstantno uništava kamionima koji prevoze materijal za izgradnju auto-puta. Da ne bi došli u situaciju kao što je Rakova, gde više ne postoji asfalt, više puta smo upozoravali gradske čelnike da preduzmu nešto, a to je da se vrši konstantno saniranje puta, kako se pojave rupe, ali nije bilo pomaka“, rekli su meštani novinarima.

Oni ističu da neće dozvoliti da put koji su njihovi roditelji gradili sa 50 odsto sredstava, zajedno sa Gradom Čačkom, budu uništeni.

„Nezvanično su nam rekli da će popraviti put kada završe izgradnju auto-puta. Oni planiraju da taj materijal i kamen uzimaju naredne tri godine i za Moravski koridor. Da li to znači da naredne tri godine treba da živimo u prašini, sa uništenim putevima“, navode meštani.

Oni traže od rukovodstva Čačka da se put u Gornjoj Gorevnici sanira odmah.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari